SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILACAK!

Ardahan´da ki sokak köpekleri Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tarafından kısırlaştırılacak.

27.06.2019 11:37:44 0
SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILACAK!

Ardahan´da ki sokak köpekleri Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tarafından kısırlaştırılacak.

Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile Ardahan Belediyesi arasında Ardahan´da ki sahipsiz hayvanların kısırlaştırılmasına yönelik protokol yapıldı.

Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Kaya´nın koordinatörlüğünü yaptığı projeye ait protokol Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Şahin Ermutlu ve Ardahan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Özcan Çınar tarafından imzalanarak 26.06.2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ardahan´da sokak hayvanlarına karşı duyarlılık olduğuna işaret ederek, belediye olarak bu konuda hassas davrandıklarına dikkat çekti.

Çevre ve halk sağlığı açısından daha güvenli bir ortam oluşturabilme noktasında sokak köpeklerini kısırlaştırmak amacıyla Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile protokol yaptıklarını belirten Başkan Demir, ?Ardahan´da köpeklerin denetimsiz bir şekilde artmasından dolayı bazı sorunların yaşanmakta. Sorunları çözmek için kısırlaştırma konusunda çalışma başlattık. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma her ne kadar hayvan sağlığı çalışması olsa da halk sağlığı ve çevre sağlığı içinde çok önemlidir? dedi.  Haber: Şenol Kirman

 


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür