Sokak hayvanları için protokol imzalandı!

Posof Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Posof´ta ki sokak hayvanlarının ıslah ve kısırlaştırılması için protokol imzaladı.

6.12.2019 11:22:16 0
Sokak hayvanları için protokol imzalandı!

Posof Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Posof´ta ki sokak hayvanlarının ıslah ve kısırlaştırılması için protokol imzaladı.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Posof belediyesi arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Posof´ ta sorun haline gelen, başıboş sokak köpekleri yakalanacak, aşıları yapılacak, parazit mücadelelerinin yapılacak, kümelenecek ve kısırlaştırılarak kendi yaşam alanına geri bırakılacak.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar konu ilgili yaptığı açıklamada, ´´Sokak hayvanlarının ıslahı konusunun Türkiye´nin sorunu olduğunu, bu konuda neredeyse tüm Türkiye´de ödenek ve barınak imkanlarının kısıtlı olduğunu, bu konuda kurumlar kadar hayvan sahiplerinin ve vatandaşların da sorumlu olduğunu belirterek, asıl sorunun başı boş hayvanlar değil, yıllarca evlerinin önünde, bahçelerinde, hayvan sürülerinde kendilerine hizmet eden hayvanlarını ya yavrusunu aldıktan sonra ya da yaşlandıktan sonra araziye ya da köylerinden ilçe merkezine getirip sahipsiz bırakmalarının olduğunu belirtti. Başıboş bırakılan hayvanlar ise ilçe merkezinde bulaşıcı hastalıkların, parazitlerin yayılması ve insanlara bulaşmasına, ayrıca çocuk ve insanlara hayvan saldırılarının gerçekleşmesine neden olmaktadır. Bu konuda halkımızın da bilinçli, vicdanlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak davranması ve kurumlarımızla işbirliği içinde davranarak, ilçemize yakışır şekilde sokak hayvanları problemini aşmamız gerekmektedir. Yapılan protokol ile biz de bu sorunu aşma konusunda ciddi bir yol alacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.´´ dedi.


1

Vekillerin girişimleriyle Göle altın madeni projesine ÇED onayı verilmedi

2

Ardahan'da Müfredat tanıtımı toplantısı yapıldı

3

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

4

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

5

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi