SOKAĞA TERKEDİLEN İKİ GÜNLÜK YAVRU TAYA SAHİP ÇIKTI

Vicdansızlar iki günlük yavru tayı sokağa terketti.

4.07.2019 10:17:36 0
SOKAĞA TERKEDİLEN İKİ GÜNLÜK YAVRU TAYA SAHİP ÇIKTI

Vicdansızlar iki günlük yavru tayı sokağa terketti.

Ardahan´da şehir merkezine bırakılan iki günlük yavru tayı belediye çalışanları buldu, bakımlarını Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Başkanı üstlendi.

Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arabul, ?At konusuna bir an önce el atılıp, kış ayında atları dağlara, yavru tayları dışarı bıkılmamasının önüne geçilmesi lazım? dedi.

Arabul, gazetemize yaptığı açıklamada; ?Herkes kedi köpek bakar oldu ama bu hayvanların yüzüne kimse bakmıyor. Yazın işlerini görürler, kış ayında atları kar içine bırakırlar. Kısraklar doğum yapar, iki günlük yavru tayları annesinden ayırıp sokağa bırakırlar bu nasıl bir vicdandır. Bu zamana kadar kendi imkanlarımızdan bir çok tay bulup büyütüp, zahmetine katlanıp çevremize hediye manasında bakmalarına sebep olduk. Lütfen bu atların konusuna bir an önce el atılıp kış ayında atları dağlara, yavru tayları dışarı bıkılmamasının önüne geçilmesi lazım. Sokak hayvanları, kedi, köpek gibi hayvanlar gerek çöplerde gerek duyarlı vatandaşlarımızın mama bırakmalarıyla kendilerini doyurabiliyorlar. Lakin atlarımız kış ayında kar üstünde aç susuz soğuk yaban hayvanlar tarafından parçalanıyor. Bahar ayında minik taylar iki günlükken dışarı atılıyor, anne sütünden başka bir şey bilmezken acından ölüyorlar. Lütfen bu işin önüne geçilmesini hep birlikte engelleyelim? şeklinde konuştu.

Haber: Şenol Kirman


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak