Soğuk havalar aktarlara yaradı

Satışların yükseldiği aktarlarda en çok tercih edilen ürünler ıhlamur ve kış çayı oldu

GÜNCEL 11.12.2023 15:47:00 0
Soğuk havalar aktarlara yaradı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da soğuklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Satışların yükseldiği aktarlarda en çok tercih edilen ürünler ise ıhlamur ve hatmi çayı oldu. Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasının ardından Ardahan’da yaşayan vatandaşlar, hastalıklara önlem alabilmek için aktarlara koşuyor. Kış çaylarının, hastalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilmesi gerektiğini vurgulayan aktarlar, bu dönemde en çok ıhlamur, hatmi çayı gibi bitkisel ürünleri tavsiye ediyor.

Özellikle kış mevsimine geçiş aylarında insanların sert hava değişiminden etkilendiğini kaydeden aktarlar, bu dönemlerde vatandaşların genellikle ıhlamur, kış çayı, tarçın ve zencefil gibi ürünler tükettiğini söyledi. "Kış mevsiminde hastalıkların daha çok artması ile birlikte ülke genelinde aktarlara ilgi arttı dedi.

Aktar esnafı, son zamanlarda insanların alternatif tıpa talebi arttığı için biz daha çok burada hatmi çayı, ıhlamur ve benzeri ürünleri öneriyoruz. Kışın hem boğazı yumuşatır, hem de boğazdaki enfeksiyon oranını azaltır. İnsanlarda yanlış bilinen bir algı var. Genellikle kış çayının grip olduktan sonra içildiği düşünülür ama tam tersi. Kış çayı vücudun bağışıklığını ve direncini kuvvetlendirmek için tüketilmesi gereken bir içecektir” dedi.

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!