Soğuk hava pazar esnafının işlerini düşürdü

Ardahan’da soğuk hava nedeniyle olumsuz etkilenen pazar esnafı işlerin düşük olduğunda yakındı

GÜNCEL 23.12.2021 12:07:00 0
Soğuk hava pazar esnafının işlerini düşürdü

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da kar yağışı ve soğuk havalardan en çok etkilenenler arasında pazarda ve açık alanlarda çalışmak zorunda kalan esnaf geliyor. Satışların düşmesinden yakınan pazarcılar, mallarının dondan zarar görmemesi için üzerlerini kalın örtüler örterek korumaya çalıştıklarını ama gece hava sıcaklığının eksi dereceye düşmesiyle soğuk havaya dayanamayan ürünlerinin büyük bir bölümünün ziyan olduğuna dikkat çekti.

Ardahan’da soğuk hava nedeniyle olumsuz etkilenen pazar esnafı, bu hafta işlerinin büyük oranda düştüğünü hem soğuk havadan hem de müşteri olmadığından dert yakınarak ellerinde kalan malların zayi olduğuna dikkat çekti. Tezgâhta görünen bütün meyve ve sebze ürünlerinin yarısının don nedeniyle buzlandığını ve bu nedenle de çöpe gittiğini ifade eden pazarcı esnafı "Soğuklardan dolayı ne çalışabiliyoruz ne de satış yapabiliyoruz. Dedi.

Satışların düşük olduğunu, kış ayıyla birlikte daha da düştüğünü vurgulayan pazar esnafı, “Pazarcının hali bugün yine içler acısı. İşler zaten çok kötü. Hava da böyle olunca bize daha kötü yansıyor. Geçim zorlaştı. Masraflarımız ağır, kar oranları düşük bir de üstüne havalar kötü gidince işlerimiz olmuyor. Satışlar iyi olsa bile kar edemiyoruz. Dedi.

 

 

 

 

 


1

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

2

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

3

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi

4

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

5

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı