Soğuk İklimin Sıcak Elleri

Ardahan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin ?Soğuk İklimin Sıcak Elleri? başlıklı makine-ekipman malları satın alma projesi Bakanlık tarafından uygun görülerek, hibe desteği almaya hak kazandı.

GÜNCEL 8.01.2021 11:40:58 0
Soğuk İklimin Sıcak Elleri

Ardahan Valisi Hüseyin Öner eşi Zehra Mine Öner hanımefendi ile birlikte ?Soğuk İklimin Sıcak Elleri? projesi ile desteklenen kadın girişimcileri Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyaret etti.

Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) kapsamında; Sınırlı Sorumlu Ardahan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin ?Soğuk İklimin Sıcak Elleri? başlıklı makine-ekipman malları satın alma projesi Bakanlık tarafından uygun görülerek, projenin maliyetinin %75´i olan 111.487.50 Türk Lira hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin aynı zamanda proje okulu olması sebebiyle yiyecek içecek hizmetleri ve gıda teknolojileri bölümlerinin kullandığı alan bu projenin uygulanmasına ilişkin olarak kooperatif kullanıma verilmiş olup, proje kapsamında burada yöresel ürün ve yemek üretimi yapılacak, aynı zamanda lise öğrencilerinin burada staj yapma imkânı olacaktır.

        Projenin tamamlanması müteakip Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Lisesini eşi Zehra Mine Öner Hanımefendi ile birlikte ziyaret eden Vali Hüseyin Öner; ?Kadınlarımızın üretmesi, iş hayatında olması çok önemli. Ardahan Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifimizde bu anlamda kadın girişimciler için önemli bir adres Yöresel ürünlerimizin de işleneceği, kadınlarımızın el emeği ile bezenerek yöremizin, ilimizin ekonomisine katkı olarak döneceği güzel bir girişim. Öncelikle S.S Ardahan Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin üyelerini tebrik ederek, projeye destek olan Ticaret Bakanlığımız ve projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Vali Öner, proje kapsamında yürütülecek çalışmalarla ilgili kadın girişimciler ve diğer yetkililerden genel bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında Vali Hüseyin Öner´e eşi Zehra Mine Öner Hanımefendi, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel Atak, Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, okulda görevli öğretmenler ve kadın girişimciler eşlik etti.

/resimler/2021-1/8/1145133190405.jpg


1

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

2

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

3

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

4

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

5

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır