Sinema topluluğundan ?film? gösterimi

Sinema salonu olmayan ilimizde, Bir grup sinema sever olarak bir araya gelerek Ardahan Sinema Topluluğu ismini verdikleri bir topluluk oluşturdu.

25.11.2019 11:36:45 0
Sinema topluluğundan ?film? gösterimi

Sinema salonu olmayan ilimizde,  Bir grup sinema sever olarak bir araya gelerek Ardahan Sinema Topluluğu ismini verdikleri bir topluluk oluşturdu.  

Sinema severleri bir araya getirerek hafta da bir  gün hoş bir zaman geçirmelerini amaçlayan Ardahan Sinema Topluluğu üyeleri, , ?Kars Sinema Topluluğu´nun Başka Sinema gösterimlerini gerçekleştirdiğini öğrendik. Kendileri ile iletişime geçerek gerçekleştirdikleri gösterimler hakkında detaylı bilgi edindik. Daha sonra Başka Sinema koordinatörleri ile iletişime geçmemizi sağladılar. Amacımız, merakla beklediğimiz bağımsız ve nitelikli filmleri vizyona paralel bir tarihte  izlemek, söz konusu filmleri popüler kültürün dayatmalarına karşı bir alternatif olarak sinemaseverlerin ilgisine sunmaktır´dediler

Ardahan  Sinema Topluluğu  17 Ekim Perşembe  günü ilk  film gösterimlerimize başladık. Başka Sinema ile birlikte filmlerin dağıtım şirketlerine telif hakkı ödeyerek daha ciddi ve yasal bir hâle taşıdık gösterimleri. Sinema gösterimlerimizle birlikte seyirci kitlemizle, film sonrası söyleşi  yapıyoruz. Ardahan Sinema Topluluğu film gösterdiğimiz filmlerin yönetmenlerini de zaman zaman programlarımıza davet edeceğiz. Bu kapsamda 21 Kasım Perşembe günü  ilk yönetmen konuğumuz Atalay Taşdiken oldu .

Ardahan  Sinema Topluluğu 28 Kasım Perşembe günü Yönetmen  Cem Hakverdi katılımıyla ?´Köpek ?´ adlı film göstereceğiz.

Ardahan Sinema Topluluğu olarak sinema severleri her Perşembe günü Dursun Akçam Kültürevine bekliyoruz.


1

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti

2

MİLLET BAHÇESİ, ARDAHAN’A HAYAT VERECEK

3

VALİ ÇİÇEK: “UNESCO JEOPARK STATÜSÜ ALMAK İSTİYORUZ”

4

Jandarmadan JASAT Mercek-6 operasyonu

5

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek