Sigara zammı Tütün satışlarını arttırdı

Tiryakiler artan sigara fiyatları nedeniyle tütüne yöneldi

GÜNCEL 15.03.2022 17:44:00 0
Sigara zammı Tütün satışlarını arttırdı

Haber: Bedrettin Şuay

Sigaraya gelen zam, Ardahan’da Tütün satışlarını arttırdı. Ardahan’da, tütün satışı yapan tütüncü esnafları sigaraya gelen zamların tütün satışlarını arttırdığını belirterek, Keşke hiç içilmese ama ne yazık ki içiliyor ve böyle bir gerçek var. Tütünlerimiz kesinlikle yerli malı. Çünkü biz ülkemiz kazansın istiyoruz.  Açık tütün kullanacaklara uyarımız, almadan önce sarıp bir tane içsinler. Boğazı yakmıyorsa, kullansınlar ama tersi oluyorsa kesinlikle o tütünü kullanmasınlar. Müşterilerimize saf tütün öneriyoruz, dedi.

3 çeşit tütün satışı yaptıklarını belirten Tütüncü esnaflarından Serkan Yılmaz, "Hafif, orta ve ağır içim olmak üzere 3 çeşit tütün satışımız var. Bir kilo tütünden yaklaşık 100 tane sigara çıkıyor. Biz her kesimden insana tütün satıyoruz. Sigaraya gelen son zamlarla birlikte tütün satışların da artış oldu, dedi.

Ardahan’da vatandaş açık tütünü daha ekonomik buluyor, diyen Yılmaz, zaten fiyatlar kıyaslandığında da bu ortaya çıkıyor. Bir kilo tütünün fiyatı kalitesine göre, değişiyor. Müşterilerimiz, açık tütünü makinesi ile filtreleyip, kullanıyor. Böylece aylık yüzde 85 oranında tasarruf sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak