Sigara zammı Ardahan’da Tütüne ilgiyi arttırdı

Tiryakiler artan sigara fiyatları nedeniyle tütüne yöneldi

GÜNCEL 24.12.2021 15:25:00 0
Sigara zammı Ardahan’da Tütüne ilgiyi arttırdı

Haber: Bedrettin Şuay

Sigara fiyatlarındaki artış, Ardahan’da Tütüne ilgiyi arttırdı. Ardahan’da, tütün satışı yapan esnaflardan Serkan Yılmaz "Sigara sağlığa zararlı. Keşke hiç içilmese ama ne yazık ki içiliyor ve böyle bir gerçek var. Biz tütünleri Adıyaman’dan getiriyoruz. Kilo ile alıp, satışını yapıyoruz. Tütünlerimiz kesinlikle yerli malı. Çünkü biz ülkemiz kazansın istiyoruz. İyi tütün koklayarak da anlaşılır. Açık tütün kullanacaklara uyarımız, almadan önce sarıp bir tane içsinler. Eğer boğazı yakmıyorsa, kullansınlar ama tersi oluyorsa kesinlikle o tütünü kullanmasınlar. Biz tiryakilere saf tütün öneriyoruz, kesinlikle ilaçlı tütün kullanmasınlar. Müşterilerimize zaten örneklerle durumu izah ediyoruz. Küflenmiş ya da ilaçlanmış tütün ile normal tütün arasındaki farkı gösteriyoruz” dedi.

Şu an 3 çeşit tütün satışı yaptıklarını belirten Tütüncü esnaflarından Serkan Yılmaz, "Hafif, orta ve ağır içim olmak üzere 3 çeşit tütün satışımız var. Bir kilo tütünden yaklaşık 100 tane sigara çıkıyor. Biz her kesimden insana tütün satıyoruz. Sigaraya gelen zamlarla birlikte işlerimizde artış oldu.

Yılmaz, Ardahan’da vatandaş açık tütünü daha ekonomik buluyor. Zaten fiyatlar kıyaslandığında da bu ortaya çıkıyor. Bir kilo tütün çeşidine göre, 70 TL ile 140 TL arasında değişiyor. Bunun yanında 10 paketlik filtreyi 25- 35 TL’den, sigara dolum ya da sarma makinesini de 10 TL’den satışa sunuyoruz. Vatandaş açık tütünü makinesi ile filtreleyip, kullanıyor. Böylece aylık yüzde 85 oranında tasarruf sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak