SIFIR NOKTASINDA KADIN ÜRETİCİLERE EĞİTİM

Posof ilçesine bağlı Süngülü köyünde kadın üreticilere yönelik hayvan bakım ve besleme konularında eğitim verildi.

EĞİTİM 31.01.2023 15:47:00 0
SIFIR NOKTASINDA KADIN ÜRETİCİLERE EĞİTİM

Nüfusunun yüzde 90'ının tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Ardahan'da, hayvancılığın gelişmesi, daha verimli, kaliteli ve bilinçli bir çalışma yapılması için kadın üreticilere eğitim veriliyor.

Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Posof ilçesine bağlı Süngülü köyünde kadın üreticilere yönelik hayvan bakım ve besleme konularında eğitim çalışması düzenlendi.

Türkiye ile Gürcistan arasından sıfır noktasında bulunan Süngülü köyünde kadın üreticiler için düzenlenen eğitime, Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Ziraat Odası Genel Sekreteri Sedat Sural, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Salman Gündüz katılım sağladı.

Üç oturum halinde düzenlenen eğitimde, Veteriner Hekim Barış Aşılıoğlu tarafından buzağıların bakım ve ilk 24 saatlik yaşam periyotlarında yapılması gereken işlemler, Veteriner Hekim Akın Saraçoğlu tarafından Buzağıların Barınma Koşulları, Aşılama Takvimi, Barınak-Hayvan Refahı İlişkisi ve Veteriner Hekim Güneş Tekin tarafından Buzağı İshalleri, Katma Değerli Ürünlerin Ekonomik Getirileri, Kooperatifleşme ve İlçe Müdürlüğünün gerçekleştirdiği hayvan sağlığı çalışmaları eğitimleri verildi.

Eğitime katılan tüm kadın yetiştiricilere Ziraat Odası Başkanlığı'nın destekleri ile buzağı biberonu ve 5 kg yalama taşı hediye edilerek, katılım belgeleri verildi.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu