SICAK HAVAYI GÖREN ARDAHANLILAR KENDİNİ DIŞARI ATTI

Güneşi ve sıcak havayı fırsat bilen Ardahanlılar güneşin tadını çıkardı.

29.03.2022 15:51:00 0
SICAK HAVAYI GÖREN ARDAHANLILAR KENDİNİ DIŞARI ATTI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da havaların ısınmasıyla birlikte soğuk hava yerini bahar havasına bıraktı. Güneşi ve sıcak havayı fırsat bilen Ardahanlılar güneşin tadını çıkardı.

Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışının yaşandığı ve dondurucu soğukların kendini iyiden iyiye hissettirdiği Ardahan’da yazdan kalma günler yaşanıyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün meteorolojik değerlendirme raporuna göre, bölgede hava sıcaklıkları 7 ila 10 derece birden yükselecek. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak kar erimeleri sebebiyle meydana gelebilecek heyelan, çığ gibi afetlere karşı uyaran Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Hava sıcaklıklarının yarından(Salı günü) itibaren bölgemiz genelinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illeri) artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (7 ila 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir."


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması