SGK İle Kamu Bankaları Anlaştı! Kredi İle Emekli Olmanın Kolay Yolu Açıldı!

Türkiye´de yapılandırma yoluyla emekli olma yolunun açılmasının ardından SGK ile kamu bankaları arasında protokol imzalandı.

GÜNCEL 7.01.2021 12:06:53 0
SGK İle Kamu Bankaları Anlaştı! Kredi İle Emekli Olmanın Kolay Yolu Açıldı!

Türkiye´de yapılandırma yoluyla emekli olma yolunun açılmasının ardından SGK ile kamu bankaları arasında protokol imzalandı. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası prim borcu bulunan vatandaşlara bu borçlarını ödeyerek emekli olabilmeleri için uygun imkanlarla kredi verecek. İşte yüz binlerce vatandaş için emeklilik kapısını aralayacak gelişmenin detayları...

SGK prim borçlarının yapılandırma kapsamına alınmasıyla beraber çok sayıda vatandaşa yeni bir emeklilik yolu açılmıştı. Yıllarca prim ödeyen ancak daha sonra bu primleri aksatarak mağdur olan sigortalı vatandaşlar prim ödemesi yapmadıkları dönem için ihya başvurusu gerçekleştirebiliyorlar. İhya başvurusu yapıp ödenmeyen dönemlerdeki primlerini ödeyen vatandaşlara emeklilik hakları iade ediliyor.

SGK İLE KAMU BANKALARI ANLAŞTI!

Vatandaşların yapılandırma imkanından tam anlamıyla yararlanabilmeleri için yeni bir gelişme yaşandı. SGK ile kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank arasında bir protokol imzalandı. Yaklaşık 40 Bin kişinin yararlanması beklenilen kampanya ile vatandaşların emekli olabilmeleri sağlanacak. Protokol imzalama töreninde konuşan SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz, ?Brikmiş prim borcu ödemesi yapıldığı takdirde 4/b´den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcu ödemesi yapıldığı takdirde 4/a´dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, birikmiş prim borçlarını ödemeleri durumunda yaşlılık aylığı bağlanacak diğer sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanması ile yaşlılık yalığı bağlanabilecek sigortalılar ve hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bu kampanyadan yararlanabilecekler.? dedi.

36 AY VADELİ KREDİ İLE EMEKLİ OLUNABİLECEK

Kamu bankaları tarafından ortaklaşa düzenledikleri kredi kampanyası hakkında bilgi veren İsmail Yılmaz, ?Bu kredi kampanyasında faiz oranı aylık yüzde1,6 olacak. Vatandaşlarımız bu krediyi 36 aya kadar vade imkanı ile kullanabilecekler. Piyasa şartlarına göre oldukça uygun bir imkan. Dilerim bu krediden herkes faydalanır ve kimsenin mağduriyeti kalmaz.? ifadelerini kullandı.



1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu