SERHATLILAR KOROSU SEZONU KAPATTI

Devlet Sanatçısı Ferman Kaya Şefliğinde oluşan Serhatlılar Korosu yaza merhaba konseri ile sezonu kapattı.

GÜNCEL 6.06.2023 14:16:00 0
SERHATLILAR KOROSU SEZONU KAPATTI

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Devlet Sanatçısı Ferman Kaya Şefliğinde oluşan Serhatlılar Korosu yaza merhaba konseri ile sezonu kapattı.

2018 yılında Ankara'da Kültür Bakanlığı Sanatçısı hemşerimiz Ferman Kaya tarafından kurulan Ankara Ardahan Serhatlılar Korosu şuana kadar 15 konser, 42 dinleti ve 5 turne düzenledi.

Ferman Kaya yönetimindeki koro ayrıca TRT Radyo konserleri dışında da ülke genelinde Ardahan'dan Edirne'ye birçok ilde turneye çıkarak yöresel türküleri dinleyiciler ile buluşturdu.

Hemşerimiz Ferman Kaya yönetimindeki Serhatlılar Korosunda yer alan sanatçıların birçoğu ise bölge illerdeki yerel sanatçılardan oluşuyor. Kars, Ardahan ve Iğdırlı sanatçıların yer aldığı koro 30 Mayıs’ta yaza merhaba Ardahan'dan Edirne'ye çalışması ile türkü sevenleri mest etti ve sezonu kapattı.

Ankara Ardahan Serhatlılar Korosu Şefi Ferman Kaya yaptığı açıklamada; “Koromuzun kurulma amacı atalarımızın renkli kültürünü (türkülerini) başkentte yaşatmak, gençlere sevdirmek, gelecek kuşaklara taşımak, Anadolu’ya ve dünyaya yaymak. Koromuzun yüzde 70’i Ardahan, Kars ve Iğdırlı, yüzde 30’uda Anadolu’nun birçok ilinden Ankara’da yaşayan renkli kültürümüzü seven ve benimseyen üyelerden oluşuyor. Koromuz kurulduğu tarihten şuana kadar 6 yılda 15 konser, 42 dinleti, 5 turne, 1 TRT Radyo programı, 7 farklı illere kültür ve doğa gezileri düzenledi. Koromuz yılda 8 ay çalışıyor, Ekim ayının başından, Mayıs ayının sonuna kadar. Konserler, dinletiler ve turneler hazırlayan koromuz sadece Ardahan, Kars, Iğdır serhat illeri türküleri ile kalmıyor Ardahan’dan Edirne’ye türküler adı altında tüm Anadolu’yu da işliyor. Ayrıca Anadolu’nun sevilen halk danslarından (folklorundan) çalışmalar yaparak yemek, eğlence ve gezilerde çalıştıkları dansları uygulayarak renklendiriyor. Yılda iki kez farklı illere kültür ve doğa gezileri, 4-5 kez yemek eğlence düzenliyoruz. Yüzde 50 sanat yüzde 50 eğlence, hem müzik hem dans, yemek, gezi yaşamı güzelleştiriyor. Konuklarımız, koromuzun üyeleri haftada iki gün çalışarak ve aidatlar ödeyerek koromuzu yaşatmaya çalışıyor. 30 Mayıs’ta yaza merhaba konseri ile sezonu kapattık. 2023-2024 sanat sezonu çalışmalarımız Eylül ayında başlayacak. Ardahan, Kars, Iğdır sevdalıları, dernekler, siyasetçiler, maddi durumu iyi olan hemşerilerimiz başkentte yaşatılan bu renkli kadim kültürümüze, maddi manevi desteklerde bulunabilirler” dedi.


1

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

2

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu

3

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

4

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

5

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı