SERHATLILAR KOROSU SEZONU KAPATTI

Devlet Sanatçısı Ferman Kaya Şefliğinde oluşan Serhatlılar Korosu "Türkü Severleri" mest etti.

GÜNCEL 30.05.2022 14:28:00 0
SERHATLILAR KOROSU SEZONU KAPATTI

Devlet Sanatçısı Ferman Kaya Şefliğinde oluşan Serhatlılar Korosu "Türkü Severleri" mest etti.

2017 yılında Ankara'da Kültür Bakanlığı Sanatçısı hemşerimiz Ferman Kaya tarafından kurulan Ankara Ardahan Serhatlılar Korosu şuana kadar 30'dan fazla konser verdi.

Ferman Kaya yönetimindeki koro ayrıca TRT Radyo konserleri dışında da ülke genelinde Ardahan'dan Edirne'ye birçok ilde turneye çıkarak yöresel türküleri dinleyiciler ile buluşturdu.

Hemşerimiz Ferman Kaya yönetimindeki Serhatlılar Korosunda yer alan sanatçıların birçoğu ise bölge illerdeki yerel sanatçılardan oluşuyor. Kars Ardahan ve Iğdırlı sanatçıların yer aldığı koro 25 Mayıs’ta yaza merhaba Ardahan'dan Edirne'ye çalışması ile türkü sevenleri mest etti ve sezonu kapattı.

Başkentte deme çevirme kültürünü yaşattıklarını ve Anadolu’ya yayma çabalarında olduklarını aktaran Ferman Kaya, ''Ata, dede kültürünü yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Amacımız para kazanmak değil, orada kültürümüzü yaşatmak. Koromuz Ardahan’ın etnik kültürünü sahneye koyuyor. Ahıska şivesinde türkülerimiz var, Azeri boylarının türküleri var, Gürcü türkülerimiz var, alevi kültürümüz var, deyişlerimiz var, Kürt kültürümüz var, bunların hepsini sahneye koyuyoruz. Şuana kadar 30’dan fazla konser, dinleti, turne ve TRT Radyo konserleri verdik. Koromuz çoğunlukla Ardahan, Kars ve Iğdırlı hemşerilerimizden oluşmaktadır. Başkentte yaşatmaya çalıştığımız kültürümüzü ilk önce ülkemizin her tarafına daha sonra da dünyaya yaymayı hedefliyoruz. 25 Mayıs’ta Yaza Merhaba Ardahan'dan Edirne'ye çalışması ile sezonu kapattık. Yeni sezonda dernek ve belediye etkinliklerinde bizler de davet bekliyoruz.” dedi.


1

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2

Serhat Ardahanspor yeniden BAL'da

3

Tuana Şentürk’ün kişisel resim sergisinin açılışını yapıldı

4

Ardahan Valiliği'nden Öğrencilere Muğla Göcek'te tatil hediyesi

5

Kitap Kafe Ardahan’da gençlerin uğrak yeri haline geldi