SERHAT ARDAHANSPOR BAŞKANI GÖKDEMİR, MERAK EDİLENLERİ CANLI YAYINDA CEVAPLADI

Ardahan Meyda TV’nin ilk canlı yayın konuğu Serhat Ardahanspor Kulübü Başkanı Murat Gökdemir oldu.

GÜNCEL 25.12.2022 11:49:00 0
SERHAT ARDAHANSPOR BAŞKANI GÖKDEMİR, MERAK EDİLENLERİ CANLI YAYINDA CEVAPLADI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Meyda TV’nin ilk canlı yayın konuğu Serhat Ardahanspor Kulübü Başkanı Murat Gökdemir oldu. 

22 Aralık Perşembe günü Çiğdem Koçak’ın sunuculuğunda gerçekleşen canlı yayın programında Serhat Ardahanspor Kulüp Başkanı Murat Gökdemir, takımın genel durumunu değerlendirerek, kamuoyunda merak edilen sorulara cevap verdi.

Sizin Serhat Ardahanspor için çok büyük bir yatırımınız oldu, fakat bu yatırıma rağmen takım neden başarısız?

Başkan Gökdemir, “Serhat Ardahanspor’un bir gecesine katıldım, kimse katılım sağlamamıştı, Başkanda yoktu, biz oraya katılım sağladık. Zeynep hanım ile sohbet ederken dedim ki bu hafta konukları iptal edelim Serhat Ardahanspor Başkanını davet edelim ve Serhat Ardahan Spor ile ilgili en azından birinci ağızdan bilgi almış oluruz. Biz Başkanımız Aykut Karagöz beyefendiyi davet ettik sağ olsun kırmadı geldi. Ardahan Sporda neler oluyor diye sordum kendisine kendisi de şunu söyledi; Basından, medyadan iş insanlarından, sivil toplum örgütlerinden, Validen, Belediyeden hiç kimseden destek göremiyorum. Sonuç itibari ile Başkanlığı bırakmayı düşünüyorum, son bir maçları vardı, küme düşme aşamasındaydı Serhat Ardahan son bir maçı kazamazsak, küme düşersek ben bırakmayı düşünüyorum deyince bende siz bırakmayın ben bir Ardahanlı olarak size teşekkür ediyorum bırakmayın dedim, ben tüm Serhat Ardahan’ı yöneten herkese teşekkür ederim iyisiyle kötüsüyle yönetmişler, Serhat Ardahan’a emeklerini harcamışlar, paralarını harcamışlar, gerçekten kolay bir şey değil, maç oldu Serhat Ardahan Spor ligde kaldı bununla birlikte Başkana ulaşamadık.

Bana bir telefon geldi; Serhat Ardahan Spor bu sene lige katılması için belirli bir meblağ para lazım dedi, sizde bu bölgenin insanısınız, yardım eder misiniz dedi, ben kendisine ikinci soruyu sormadım ve gönderdim. 10 gün geçti bana bir haber geldi Serhat Ardahan Spora Başkanlığını koymuşsun diye, bende şaşırdım tabi yok öyle bir şey. Ben Serhat Ardahan Spora adaylığımı yakın çevreden duydum. Ardahan’da bir gazeteci manşet atmış Murat Gökdemir 1 milyon TL vaadinde bulunmuş Serhat Ardahan Spora Başkan oldu diye. İki ay askıda kaldı Serhat Ardahanspora Başkan bulunamadı. Bizde kalktık Serhat Ardahan Spora destek için ve memleketimize hizmet için başkan oldum. Aksaklıkların en büyük nedenlerinden birisi biz kulübe gelirken 14 tane lisanslı futbolcumuz var dediler. Biz Serhat şehrine gelirken bırakın 14 tane lisanslı futbolcuyu bir çay kaşığı bile yoktu, inanın bana bütün samimiyetimle söylüyorum bunu Ardahanlıların bilmesinde yarar var. Biz 10 tane kafa futbolcumuzu konaklama yüzünden kaybettik. Serhat Ardahan Sporun başarısızlığının en büyük nedeni de buradan başlıyor. Tayfun hoca 10 tane lisanslı futbolcuyu kaybedince de taşlar yerinden oynadı, böyle bir türbülansa girdik”.

Yönetimde bir sessizlik oldu, geçtiğimiz hafta Palandökene 6-1 yenildikten sonra Serhat Ardahanspor, yöneticilerden birisi başkan aranıyor diye bir paylaşım yaptı, yönetim neden böyle bir yol izledi?

Serhat Ardahnaspor hiç kimsenin tekelinde değildir 1 milyon Ardahanlınındır diyen Başkan Gökdemir, “O şahsın ismini zikretmek istemiyorum, çamur at izi kalsın mantığındadır. Ve bu bahsettiğiniz şahıs bizim yöneticimiz değil, bunun iddia ettiği eşim dediği çokta kıymetli Murat Aşçı beyefendi ile beraber Ardahan’a gelip giderken, gitmiş kendisine Serhat Ardahan Sporun protokol izin kartını çıkarmış, maçlara gitmiş gelmiş, bir anda önemli kurumlara gidince protokollere gidince de neye istinaden nerden güç aldı bilmiyorum ama Ardahanlıların kafasını da bu konu ile karıştırmak istemiyorum. Bu konu şuanda avukatlarım tarafından teker teker inceleniyor, sosyal medyadaki yazıların hepsi hemen hemen alındı. Artık bu iş Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığında mutlaka hesabı sorulacak. Serhat Ardahanspor herkesten büyüktür, Serhat Ardahanspor hepimizden çok büyüktür. Çünkü Serhat Ardahan Spor 1 Milyon Ardahanlınındır. Ardahan nüfusunun kimliğine kayıtlı olan her bir birey Serhat Ardahanspor Kulübüdür, başkanıdır. Serhat Ardahan Spor hiç kimsenin tekelinde bugünde olmadı yarında olmayacak. Serhat Ardahan hakkında yok şöyle olmuş, böyle olmuş çamur atayım izi kalsın buna Ardahanlılarda müsaade etmez. Sosyal medya üzerinden yazılarda değil gereğini hukukun önünde yaptıracağız, hukuk her şeyden üstündür. 1 milyon Ardahanlı Serhat Ardahan Kulübünün sahibidir, Başkanıdır, bunu herkes böyle bilsin. Bir Başkan değişikliği yok, Ardahan’a gidip manavdan bir kilo mandalina almayan, Serhat Ardahan Spor Kulübünün daha formasını sırtına çekmeyen, kulübe 1 TL bile yardımda bulunmayan bazı kalemşörlere sizin aracılığınızla iki şey söylemek istiyorum. Gelin omuz omuza verelim, Serhat şehrinin bu ayıbını bu eksiğini hep beraber kaldıralım, yazı yazma ile bu iş olmaz. Gelin omuz omuza verip Serhat Ardahan Sporu üçüncü lige götürelim. Ben Serhat Ardahan Spora arsa alacağım gelin tesisi hep beraber yapalım. Çıkıp öyle klavyenin başında sahte hesaplar açarak sizin Serhat Ardahan Spor’a gücünüz yetmez, benimde yetmez. Serhat Ardahanspor 1 milyon insanındır. Destek olanlar oldu, Sayın Valimiz, Belediye Başkanı Sayın Faruk Demir’in gerek şahsi gerek Belediyenin desteği sürüyor. İş insanlarımızın desteği oldu. Hatta size şöyle bir şey söyleyeyim stanttaki Serhat Ardahanspor formalarını Sayın Valimiz kendi stantlarına bile almış Kulübe katkı olsun diye. Ben Serhat Ardahanspor’a hizmet ediyorum, ekonomimle zamanımla bedenimle arkadaşlarımla ile şimdi bunların karşılığı Ardahan da yok. Yönetimde olan Barış Bilginde bu katkıları biliyor”.

İkinci devrede takıma transfer olacak mı? 

Devre arasında takıma takviye yapılacağını aktaran Kulüp Başkanı Gökdemir; “Aramızdan ayrılacak futbolcularımız olacak. Hocalardan aldığımız kulis bilgilerle 6-7 tane futbolcu transfer edeceğiz. Ekonomi gücümüz var, Serhat Ardahan Spor Kulübü kimseye borçlu değil, Futbolcularımızın da, Hocalarımızın da, Aşçılarımızın da parasını ödüyoruz. Serhat Ardahan Spor Kulübüne 30 tane lisanslı futbolcu getirdim ben ve şuan 22 tanesi Serhat Ardahan için ter döküyor.

Yardım gecelerini yapacağız, ama bazı gördüğünüz ülkenin ekonomik sıkıntıları olsun, bazılarının çıkıp yazdığı çizdiği şeyler insanın şevkini kırıyor. Gerçekten hayıflanıyorum ben memleketime hizmet ediyorum, bir tanesi çıkıyor senin şevkini kıracak, ama bunlar bizim için bir engel değil, biz bunları muhatap almıyoruz, ben Serhat Ardahan halkı adına söylüyorum, kendi adıma değil. Ama programlarımız var, bizimde hesapladığımız şeyler var. Ben Serhat Ardahan Spora bir söz verdim, Serhat Ardahan’ı üçüncü lige çıkardıktan sonra, Serhat Ardahan tesisi kuracağım. Şuanda görüşme, pazarlık aşamasındayım,  Allah izin verirse Serhat Ardahan Spor Kulübüne bir tesis kazandıracağım.

Ardahan’da hafta sonları etkinlikler yok, Ardahan’da sinema yok hiçbir şey yok. Bende buradan Ardahanlılara diyorum ki şehrimize gelin birbirimizin maddi manevi eksikliklerini kapatalım, beraber kulübümüzün tesisini yapalım. Kulübümüzü ikinci lige, üçüncü lige beraber taşıyalım, bunlar bir Başkanla olmuyor.

Siyasete girecekmişsiniz diye bir algı oluşmuş neler söylemek istersiniz?

Siyasi bir düşüncesi olmadığını aktaran Başkan Gökdemir, “Bunlar bir iddiadır, öyle bir düşüncem yok. Hiçbir gün çıkıp siyaset yapacağım demedim. Sedat Sural Başkanımızın döneminde kıl payı üçüncü ligi kaçırdık, ona da 3 tane operasyon yapıldı, bunlar karalama, yaralama kampanyaları, Serhat Ardahanspor bu yüzden kötü bir durumda. Ben burada Serhat Ardahan spor ile ilgili bazı şeyleri kamuoyu ile paylaşırsam inanın bana bazılarının Ardahan’da yürüyecek, gezecek yüzü olmaz. Ben yapıcılıktan yanayım, ben diyorum ki bizim kırmızıçizgimiz Türkiye Cumhuriyetidir, sevdamız Serhat Ardahanspor’dur ötesi yok. Ve Ardahan’a başta spor, siyaset, iş insanları kim ki Ardahan’a hizmet etmiş ise ben onlara buradan teşekkür ediyorum, çünkü Ardahan’a hizmet etmek bir şereftir, Ardahanlı olmak bir şereftir”.

Takımın geleceği ne olacak?

Serhat Ardahanspor’a tesis kazandıracağını söyleyen Başkan Gökdemir şöyle devam etti; “Serhat Ardahansporun kıymetli taraftarları, başta taraftar grup Başkanları, ayazın çocukları, asi boğalar, bu kardeşinizin size verdiği bir söz vardır, bu sözü bir kez daha söylüyorum, sizlerin de maddi manevi desteği ile Serhat Ardahan Spor hedeflerine ulaşacak. 

İkinci yarıda 6-7 tane takviye yapılacak ve ikinci yarı başlar başlamaz bu kardeşiniz arsa alıp tesisi kuracak, size namus sözü. Yakındır o günler, Serhat Ardahan Spor üçüncü lige gidecek göreceğiz o günleri. -30’larda gelen taraftarımızın o desteğini boşa çıkarmayacağım.

Kulübün esnafa toplasan 15-20 bin TL ya borcu var ya yok, onu da geldiğimizde kapatacağız. Kulüp en büyük zayiatı Bayram Bozkurt’tan almış işte 10 futbolcumuzun gitmesinde ki en büyük nedende budur. Kulübün daha 1 ay önce elektrik ve suyunu üzerimize aldık, kulübümüzün tesisine 20 gün önce doğalgaz bağladık, kıymetli Ardahanlılar. Elektriğimizi vermedi, bizim 3 buçuk ay sözleşmememizi yapmadı her futbolcumuzun odasında elektrikli soba yanıyor. Serhat Ardahan Sporun hiçbir yere borcu kalmaz, Serhat Ardahan Spor Ardahan’a nasıl zarar verebilir böyle bir şey olamaz. Karalama kampanyası yapan insanlar kulübümüzün hesabını yönetiyor, paraların akış kontrolleri onlarda. Kulübün hesabı incelemeye alınmadı, keşke öyle bir şey olsa ben yapmam ben utanırım ama sonuç yarın neyi doğuracak bilemeyiz ama kulübün hesabı o şahıslar tarafından dönüyor. 

Kıymetli Ardahanlılar, uyanın ey Ardahanlılar. Bizim bu taraftarı üzme lüksümüz yok, ben taraftarımızdan rica ettim maçlarda küfür etmiyorlar bize yakışmaz çünkü, biz misafirperveriz. Ben eski garajların oradan arsa alacağım, bunun parasını cebimden vereceğim. Ardahanlıların kızgınlıkları olur, kırgınlıkları olur ama biz bir aileyiz,  o gün geldiğinde tüm Ardahanlılarla bu tesisi kuracağız. Bir Spor Kulübünün tesisi var hayalini kurun, hayali bile güzel bunu yapacağız. Sizin kanalınızın aracılığıyla Ardahanlılara sesleniyorum bu kardeşinize güvenin verdiğim sözleri tutacağım. Kıymetli Ardahanlılar kavganın kazananı olmaz gelin hep birlikte omuz omuza verelim taş üstüne taş koyalım” açıklamalarında bulundu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı