ŞEMSETTİN ŞENEL: “ARDAHAN’A ÜVEY ÇOCUK GİBİ BAKMAYI BIRAKIN”

​​​​​​​Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 22-25 Aralık’ta İstanbul Yenikapı’da tanıtım günleri yapmaya hazırlanıyor.

GÜNCEL 6.10.2022 14:48:00 0
ŞEMSETTİN ŞENEL: “ARDAHAN’A ÜVEY ÇOCUK GİBİ BAKMAYI BIRAKIN”

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 22-25 Aralık’ta İstanbul Yenikapı’da tanıtım günleri yapmaya hazırlanıyor.

ARDAFED Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Şenel, tanıtım günleri için gerekli izinleri aldıklarını belirterek, KAI Dernekler Federasyonun da 10-13 Kasım tarihlerinde yapacağı tanıtım günlerine Ardahan Valiliğinden onay verilmesine tepki gösterdi.

ARDAFED Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Şenel, “Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) olarak 2017’den beri İstanbul Maltepe’de tanıtım günleri yatmaktayız. Bu yılda yine 22 ve 25 Aralık arası Yenikapı’da tanıtım günlerimizi yapmak için Ardahan Valiliğinden ve Kültür Müdürlüğünden onayımızı alarak bu etkinliklere katılmalarını güncellemiş olmamıza rağmen, bizden sonra Kars, Iğdır lobisinin de Ardahan Valiliğinden onay almasını garipsiyoruz. Bu bazı siyasilerin baskısıyla oldu. Sözüm siyasilere Ardahan’a üvey çocuk gibi bakmayı bırakın” dedi.

Ardahan’ın artık Kars ve Iğdır’ın gölgesinden kurtulması gerektiğini belirten Şenel, “Ardahan’ımızın 1992 yılında il olmuştur. Ardahan Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesi, ne yazık ki halen (KAİ) Kars’ın Iğdır’ın gölgesinden kurtaramadık. İstanbul’da yaşayan 650 bin Ardahanlı, 92 tane köy derneği var. Dört tane ilçe federasyonu bir de tüm dernekler kapsamında Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) olarak 2017’den beri İstanbul Maltepe’de tanıtım günleri yatmaktayız. Bu yılda yine 22 ve 25 Aralık arası Yenikapı’da tanıtım günlerimizi yapmak için Ardahan Valiliğinden ve Kültür Müdürlüğünden onayımızı alarak bu etkinliklere katılmalarını güncellemiş olmamıza rağmen, bizden sonra Kars, Iğdır lobisinin de Ardahan Valiliğinden onay almasını garipsiyoruz. Bazı siyasilerimizin baskısı tabi ki biliyoruz. Bende o siyasilere soruyorum bakanlık yapmasına rağmen ılgar dağının tüneli yılda 130 metre yapılırsa ne zaman bitecek. Ayrıca trenin son durağı Ardahan olsun sedalarına cevap versinler. Tamam havaalanına engel oldunuz Kars’ta var gerek yok kaldırmaz ibarelerini duyduk. Şimdi bizde diyoruz ki Ardahan’a üvey çocuk gibi bakmayı bırakın kapılarımızı açın, tamamlayın tünelimizi. Nasıl ki Konya’dan ayrılan Karaman, Gümüşhane’den ayrılan Bayburt, Niğde’den ayrılan Aksaray nasıl il olmuşsalar hiç birliktelikleri var mı. Yalnız ne hikmetse bizim siyasilerimiz kullanmakta, niye çünkü Ardahan dernekleri kalabalık faaliyetleri çok işlerine geliyor. Ha biz aynı toprağın insanlarıyız kardeşliğimize sözümüz olamaz saygıda duyarım. Yalnız Arpaçay derneği Ardahan’ dan nasıl izin alabiliyor. Artık kendi resmî kimliğimizi kabullendirelim, tüm bürokraside olsun siyasetteki yetkili kardeşlerimizden ricamız olsun. Artık 75 plakalı adını kullanalım” diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak