SEMPOZYUMDA ARDAHAN RÜZGARI ESECEK

Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığı ilk defa büyük bir şehirden küçük bir şehre geçiyor.

GÜNCEL 10.11.2021 15:00:00 0
SEMPOZYUMDA ARDAHAN RÜZGARI ESECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve 81 ilden davetlinin katılacağı III. Kent Konseyleri Sempozyumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Balıkesir Kent Konseyinin ev sahipliğinde düzenlenecek. Sempozyum ‘da Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığı da küçük bir şehir olan Ardahan’a devredilecek.

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, dönem başkanlığı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

KISITLI İMKANLARLA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATILDI

Ardahan Kent Konseyi olarak başarı çıtasının yükseldiğini ve önemli bir görevi ifa edeceklerini açıklayan Taştan: “Sesimizi duyurabildiğimiz, yaptığımız bütün çalışmalarda kent konseylerine örnek teşkil eden çalışmalar yaptığımız ve kısıtlı imkanlara rağmen bu başarılı çalışmaların bizi kent konseyleri alanında zirveye taşımış olmanın, Ardahan’ın ismini oraya taşımış olmamın mutluluğunu yaşıyoruz.

Burada en büyük pay bize 2014 yılında bu görevi layık gören genel kurul üyelerimiz, yönetim kurulu ve yürütme kurulu üyelerimizin bu başarıda büyük katkıları var. Biz Ardahan’ımız adına bu görevden dolayı gururluyuz. Kentimize yakışır bir görev süresi yapıp tamamlayacağız. Yaptığımız etkili başarılı çalışmaların sonucunda bu görev bize layık görüldü. Kent konseyinin 2014 yılından itibaren iki siyasi parti yerel yönetim değişmesine rağmen hiçbir şekilde belediyelerin arka bahçesi haline gelmeden kentin mozaik yapısına uygun bir şekilde devam etmesi ve bununla beraber de özellikle ek alternatif kaynak yöntemlerimizle yaptığımız projeler ve çalışmaların ses getirmesi ile bugün gelinen noktaya ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

DÖNEM BAŞKANLIĞI ARDAHAN’A GEÇİYOR

Türkiye Kent Konseyleri Dönem Başkanlığında su sorunu, iklim krizi,  göç ve mülteci konularına ğaırlık vereceğini açıklayan Başkan Taştan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin organizasyonu ile 300'e yakın bilim insanının katılacağı,“Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temalı III. Kent Konseyleri Sempozyumuyla ile ilgili Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği’nde toplantı yaptık. Hazırlıklarımız tamamlandı. Türkiye Kent Konseyleri Birliği öncülüğünde, 165 kişilik Akademik ve Bilim Kurulu üyelerinin katkısı ile Balıkesir Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan, Kentlere yönelik farklı bakış açılarının geliştirildiği, 210 bildirinin sunulduğu, üç bine yakın Ulusal ve Uluslararası katılımcı yer alacak. Serhat Kent Ardahan olarak bizimde dönem başkanlığını teslim alacağımız süreci başarılı bir şekilde sürdürmek için çalışmalarımıza şimdiden başladık.

Birçok sivil toplum örgütüyle de beraber çalışıyoruz. Çok başarılı bir süreç geçiren Balıkesir Kent Konseyi başkanı şuan ki dönem başkanımız Mürsel Sabancı’nın devam ettirdiği çalışmalarında devamını sağlayacağız. Kuzey Doğu Anadolu’nun sınır kenti Ardahan’ımız Anadolu’da Kent Konseyleri açısından parlayan bir yıldız gibi örnek teşkil edecek. Anadolu’da ki Kent Konseyi oluşumlarını tamamlamaya yönelik çok ciddi çalışmalar yapacağız. Çünkü kentlerin yaşanılabilir, kentlerin ortak akılla yönetilmesinin tek yolu Kent Konseylerinin oluşturulup demokratik katılıma ortak katılım anlayışına değer verilmesinden geçer. Bunu önemsiyoruz, bunun için çalışmalarımızı tüm hızıyla arkadaşlarımızla beraber yapacağız."

 

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, Ardahan'da birçok STK'nın onayını alarak seçimlerden başarı ile çıkıp, Kent Konseyi Başkanlığı görevini sürdüren Taştan,  Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine de seçilmişti.

Kent Konseyi Başkanı Taştan, Ardahanlı gazeteci Barış Bilgin ve Özkan Karakaya’ya davetiyelerini teslim etti.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler