SELÇUK AKTÜRK: “AMACIMIZ KALİTEYİ ARTTIRMAK, GÜVEN ORTAMI YARATMAK”

Ardahanlı iş insanı Selçuk Aktürk ve kardeşlerinin Çevreyolunda 6 dönüm üzerinde inşa ettiği yeni Aktürk Oto Galeri hizmete girdi

GÜNCEL 23.10.2022 11:39:00 0
SELÇUK AKTÜRK: “AMACIMIZ KALİTEYİ ARTTIRMAK, GÜVEN ORTAMI YARATMAK”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Aktürk Oto Galeri işletmecisi Selçuk Aktürk, “Aktürk Oto Galeri olarak amacımız oto pazarını daha da genişletmek, araç işinin kalitesini arttırmak ve aynı şekilde bir güven ortamı yaratmaktır. Amacımız yatırımları Ardahan’a çekmek ve büyük hedeflerimizi yaptığımız işin üstüne çıkarmaktadır. Artık insanımızı başka şehirlere araç almaya göndermeyeceğiz, kaliteyi arttırarak insanlarımızı burada tutacağız” dedi.

Otomotiv sektörünü Ardahan’da büyütmeyi planladıklarını belirten Aktürk Oto Galeri Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aktürk, şunları söyledi:

SADECE PARA VE KAR ODAKLI DEĞİLİZ

“Ardahan’a karşı manevi bir gönül bağımız var. Yaptığımız bu işte sadece para odaklı ve kar odaklı değiliz. Büyümek hedefimizdir, daha da geliştirmek. Ama bunu mesleki olarak yapmak istiyoruz. Bizim memleketimiz de şöyle bir sorun var; insanlar araçlarını nereden temin ediyor. Yıllardır insanlarımız araçlarını genellikle Karadeniz tarafından temin ediyor. Mesela burası hayvancılık bölgesi ama kavurma deyince oraya gidiyorlar. Tarım bölgesi burası ama tarım aletleri de orası üzerinden gelişiyor. Biz aslında bunu da kısmen kesmek istiyoruz. Bizim amacımız onların işlerini kesmek değil, neden bu işi yapıyorlar değil. Ardahan’da bu konuda bir açık var ve biz bu açığı görüyoruz. Biz galericilik sektörüne girerken şunu söyledik; bu işi yapan arkadaşlarımız var, onlarda yapıyorlar ama Ardahan potansiyeli için yeterli değil. Ardahan’ı merkez olarak düşünmemek gerekiyor, 5 tane ilçesi var, köyleri var, potansiyel yüksek. Ayrıca ülkenin gelir düzeyine, katma değerine, gayri safi yurt dışı hasılasına Ardahan’ın yoğun bir katkısı var. Aslında Ardahan’ı Türkiye’de özel bir yerde konumlandırmak lazım.

 

HER SEGMENTTE ARAÇ MEVCUT

Bizim alanımızda hemen hemen her segmentte araç var. Transit grubundan, taşımacılığa yönelik araçlar, pikap grubundan arazi araçlarının hemen hemen her grubundan var, binek tarzı araçların hepsine yakın araçlarımız mevcut. Bütçeye göre araç bulmak mümkün. 100 bin TL’lik araçta mevcut, 1 milyon TL’lik araçta mevcut. Bunu da bir hizmet olarak insanların önüne koyuyoruz. Daha da ötesi şu var, insanlar dışarıdan geldiği zaman bu şehirde bir hareketliliğin olduğunu, canlılık olduğunu, bu şehirde ki insanların ciddi bir şekilde ticaretle uğraştığını, ağır sanayi kolları dediğimiz teknolojiye dair iş mesleklerine yöneldiğini bunu görebiliyor. 

İŞ KOLU GELİŞSİN AYNI ZAMAN DA DA BİZİM MESLEĞİMİZ OLSUN

Burada aldığımız yer yaptığımız yatırım, bizim araçlarımızın sermayesinden daha fazla. Ama biz bu işi geliştirmek için bu mekanı dizayn ettik. Çünkü amacımız bunun daha üstünde. Bu bir yana daha da ötesi, biz burada 10 kişilik ekiple çalışıyoruz, bu sayı 30-40 olabilir. İşsiz olan arkadaşlarımız var, ekonomik sıkıntı içerisinde olan aileler var. Belki ben bu kadarını başarabilirim. Ama Ardahan’da her işveren 30-40 kişiyi istihdam edebilirse işsizlik sorunu da çözülür. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan gençlerimiz var. Bir yere kadar yardımcı olabiliyoruz. Bu kötü bir şey aslında hazırcılığa alıştırılıyor bu seferde. Bunun önüne geçmek için iş sahaları açmak lazım. Biz dedik ki bir iş kolu gelişsin aynı zaman da da bizim mesleğimiz olsun. Biz bugün burada işveren pozisyonundayız ama yarın başka bir pozisyona da düşebiliriz. Bu olası bir durumdur. Ama gençlerin elinde bir meslek olursa, mesela araç gibi. Aracı tanırsalar, araçların tamir ve bakımlarına kadar bunu geliştirebilirsek, kendiişlerini bıraksalar dahi başka şehirlere gidip yine iş sahibi olabilirler. Biz bu iş kolunda 10 tane genci bile yetiştirsek buda bir faydadır. 

GÜVENİLİR ORTAM YARATMAK

Biz bu işi yaparken ana ve en hassas yönümüz güvenilir ortam yaratmak. Bu işi yaparken karşı tarafı kendimizden daha önemli görüyoruz, onun cebinde ki parayı daha önemli görüyoruz. Çünkü en düşük aracı alan bir insan bile dişinden tırnağından biriktirdiğidir, yatırımıdır aynı zamanda. Onun yatırımının heba olmaması için biz o insandan daha hassas davranıyoruz. Biz bir araçtan zarar etsek bile telafi edebiliriz. Ama aracı alan biri eğer o araçtan zarar ediyorsa onu bütçesini zorlar. Bu yüzden bu konuda çok hassasız. Araçların tüm bakımlarını yaparak, eksikliklerini gidererek buraya getiriyoruz. Aynı zamanda piyasayı yakalıyoruz. Piyasa dengesini buluyoruz, hiç kimsenin aracına değerinin altında fiyat vermiyoruz. İnsanlara mevcut piyasayı göstererek bu konuda aydınlatıyoruz.  

EN FAZLA ARAÇ ALIM SATIM YAPAN FİRMAYIZ

Aktürkler Oto Galeri son 1 yıl içerisinde en fazla araç alım satan firmadır. Bu noterde tescillidir. Bizim diğer firmalardan farkımız, piyasayı yeni işletiyor olmamızın sebebi yarattığımız güven ortamıdır. İnsanlarımız araçlarını sattıkları zaman paralarını nakit olarak alırlar. Burada öncelik olan para değil, hizmet, o insanın huzuru. Aktürkler Oto Galeriye bize güvenenler gelir. Bizim önceliğimiz o güveni sarsmamak. İnsanların kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratıyoruz. Araç olayını sevdirmek istiyoruz. Biz 1 ay içerisinde aynı kişiyle 4 araç değiştirebiliriz. Hem araçları tanımış oluyor, hem de ticaret hacmi gelişiyor. Başka şehirlerden de araç alınabilir, ama kendi memleketinde ki insanlarla kurmuş olduğun diyaloğu başka yerlerde kuramayabilirsin, pazarlık süreci aynı olmaz. Aldığın araçta problem yaşadığın zaman burada muhatabını bulabilirsin. İnsanlar şunu biliyor Selçuk Aktürk kimliğini paraya, sermayeye kurban etmez. Yani kendi yarattığı ismi küçük olaylarla sarsmaz. Biz bu işi aile olarak yaptığımız için yoğun bir diyalog sağlıyoruz ekibimiz güçlü. Hizmet sunmaya çalışıyoruz, insanların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz, bankada ki, noterde ki işlemlerini halletmeye çalışıyoruz. Araçlarımızın bakımlarını yapıyoruz, sattığımız araba 1 hafta sonra araçta bir sorun olduğunda aracı alıp onun adına yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizimle çalışanlara sadece ticaret gözüyle, sadece maddi olarak bakmıyoruz, amacımız aile ortamı yaratmak. Ardahan’ın bu tür kaliteli işlere ihtiyacı var. Herkes bu işlerin kalitesini yükseltmesi lazım. Sanayide çalışanlarda yükseltmeli, vatandaş gidip aracını Hopa’da veya başka yerde tamir etme gereği duymamalı. Biz burada kendi araçlarımızın oto kuaförünü kendimiz yapıyoruz, ayrıca çekici hizmetimiz var. Bir markaya bağlı kalmamak kaydıyla bakım servisini getirmeyi düşünüyoruz. Traktör ve tarım makinaları üzerine planlarımız var. Kendi ana kolumuzu bırakmayarak iş kolumuzu geliştireceğiz.

   

BÖLGE PAZARINI TUTMUŞ DURUMDAYIZ

Şavşat’tan, Kars ve Iğdır bölgelerine kadar pazarı tutmuş durumdayız. İnsanlarımız düşünüyor Aktürkler Oto Galeriye gittiğimde kesinlikle ticaret yapacağım diye düşünüyor. Arabamı rahatlıkla takas edebileceğim, değiştirebileceğim, aracımı değiştireceğim zaman 3-5 liraya bakmayıp beni boş çevirmeyecekler. Şu da var Aktürkler Oto Galeriye gelen boş çıkmaz. Bu düşünceyle gelen çok arkadaşımız var. Çünkü biz onun formülünü, formatını yaratıyoruz. Çoğu zaman elde edeceğimiz karlardan vazgeçebiliyoruz. Buraya bir insan gelmişse onu başka illere göndermeye gerek yok. Hemşerimiz bizim yanımıza gelmişse onun işini biz çözeceğiz. Biz bu işi firmamızın ve kendi çıkarlarımızı koruyarak kısa vadede kar etme güdüsüyle yapmıyoruz. Biz uzun vadeye uzun yıllara dayanan bir proje içerisindeyiz. Daha fazla süreçle ayakta kalarak ve olayı büyüterek ilerleme misyonumuz var. Biz müşterilerimizden bir sefer kar ettik bir daha gelmese de olur mantığında değiliz.

OTOMOBİL OLARAK EN BÜYÜK POTANSİYEL BİZDE

SA Aktürk Ardahan’da kendini bir marka düzeyine getirdi. Araç almak isteyenlerin ilk aklına Aktürk Oto Galeri geliyor, Aktürk Oto Galeriyle çalışalım. Alan ve araç olarak en büyük galeriyiz. Otomobil olarak en büyük potansiyel bizde. Biz markalaşıyoruz, ismimizi ciddi şekilde alana yayıyoruz. Başka illerde çok sayıda galericilik yapan yıllarca Ardahan’la çalışmış burayı çantada keklik görmüş galeriler bize dönüş yapıyorlar. Yani firmamızı biliyorlar, onların işlerini ne derece etkilediğimizi biliyorlar, artık bizim alanımız onlara da ulaşıyor. Artık şunu biliyorlar Aktürkler oto Galeri var Ardahanlılar bize mecbur değiller. Önceden araç almak için gelirlerdi, şimdi mevcut araçlarını bize satmak için geliyorlar. Bu Ardahan için iyi bir başarı, Ardahanlılarda araç işini yapabilirler, bu işten anlarlar olayını onlara göstermiş olduk. Karadeniz sevdasını kısmen kırmış durumdayız. Birçok galeri bizimle rekabet edecek durumda değiller.  Dışarıda siyaset yapan, belli bir pozisyona gelmiş hemşerilerimiz var onlara çağrımızdır; Türkiye’nin birçok yerine gittim gördüm, şehirlerin, köylerin gelişmiş olmasının sebebi bu insanların dışarıda yapmış oldukları yatırımların çoğunu kendi memleketlerine taşıyor olmaları. Ayrıca edinmiş oldukları kurumsal güçleri kendi memleketlerine aktarıyorlar. 

ARDAHAN SICAK PARANIN DÖNDÜĞÜ BİR ŞEHİR

Türkiye’nin iki tane büyük alanı var. İthalat ve ihraçta ki alanında otomotiv ve tekstil var. Türkiye otomotiv sektöründe ana üretici durumunda değil, montaj konumundadır. Türkiye’yi kalkındıracak tek ve ana kol tarımdır. Eğer diğer kaynaklar yoksa var olana yönlenmek lazım. Var olanlar tarım ve hayvancılıktır. Türkiye’de organik hayvancılık yapan Ardahan ve Kars bölgesi. Ardahan mera hayvancılığı yapan bir pozisyonda. Ardahan Türkiye’nin katma değerine ciddi oranda katkı sağlıyor. Çok net bir şekilde sıcak paranın da döndüğü bir şehirdir. Hayvancılık yapıldığından dolayı üretici pozisyonundadır. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz var, ekonomide bir daralma var. Bunu aşmak üretimi genişletmekten geçer. Bunu şuanda en fazla yapan Ardahan halkıdır. Bu kadar güçlü bir potansiyeli olan bir şehir, bu kadar yalnız bırakılması da ayrıca ilginç bir durum. Ayrıca ekonomik olarak sıcak paranın döndüğü bir şehir, ama araca gerece ulaşamayan bir şehir. 

HERKES KENDİ ALANINDA ARDAHAN’I GÜÇLENDİRMEK ZORUNDADIR

Bizim bu işin yanında hayvancılıkla uğraşıyoruz.  Simental hayvanın ilk üreticilerindeniz. Hayvancılık ve et noktasında projelerimiz de olacak. Herkes kendi alanında Ardahan’ı güçlendirmek zorundadır. Benim sadece tek başıma yapmamla olmaz, tüm hemşerilerimizin yapmasıyla olur. Basın, Bankalar, STK’lar bu işin içinde olmalı. STK onu ziyaret ettim, bununla resim çekildim demek değildir. STK’ların yoğun çalışma içerisinde girmeleri gerekir. Ardahan’ın buna ihtiyacı var, ticaret ayağı, siyaset ayağı ve STK ayağı. Aynı zamanda devlet kurumlarında ki mülki amirlikler. Bu dört tane birim yanı anda hareket edip, birlikte çalışmalı. Her şeyi devletten beklemek mantığı doğrudur, bazı noktalarda ön açıcı olabilirler. Ticaret ayağındakiler olayı geliştirecek, yatırımları projeleri geliştirecekler, STK’lar bunlar için diyaloglar kuracaklar, gerekirse bankalarda, kredilerde ve diğer yerlerde taleplerde bulunacaklar, iş insanı pozisyonunda olanlar ise projelerini sahaya yansıtacak. 

HALKA AÇIK OTO PAZARLARI KURULSUN

Türkiye’nin çoğu şehrinde halka açık oto pazarları var. İnsanlar araçlarını sadece galerilere satmak zorunda değiller. İnsanlarımız aracımı neden 20 bin lira aşağıya galericiye satayım, ya da fazla para verip neden alayım diye düşünüyordur. Buraya açık oto pazarı önerimiz var. Sadece bizim üzerimizden gelişmesin olay. Alıcı ve satıcının birbirini bulabileceği ortam oluşmalı. Aktürk Oto Galeriyi bu konuda öneriyorum. Bize yetkililer, haftanın bir günü burada halk pazarı niteliğinde aracını alıp satmak isteyen insanları buluşturmak istiyoruz. Sizde bize alanı tahsis edin önerisinde bulunabilirler. Bizim herhangi bir beklentimiz olmaz, hizmet olarak yapabilirler. Ama bunu onların sunması lazım. Çünkü her şehirde var bu. Bizim vinç hizmetimizde mevcut, 7,5-8 tonluk hareketli vincimiz var. İl Özel İdarenin, belediyenin ya da başka kurumların dışarıdan gelecek büyük ağır araçlara hizmet verecek bir alan var burada. Aktifleştirmedik daha, aktifleştirebilirler. Bundan da büyük bir maddi talebimiz yok, maddi olarak düşünmüyoruz, sadece olayı zenginleştirmek, çeşitlendirmek ve hizmet alanı yaratmak. Sadece bizim üzerimizden düşünmesinler biz sadece kendi araçlarımızla ilgilenmiyoruz, sadece kendi araçlarımızı satmak yada araç almak derdinde değiliz. Bizim şehrin galerisi olma yolunda pozisyonumuz oluştu. İnsanlarımız sadece bize araç almak için gelmiyor, piyasayı öğrenmeye geliyor, araçlar hakkında bilgi edinmek içinde geliyorlar buda bizi mutlu ediyor. 

ARDAHAN’DA YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAMIZ LAZIM

Sadede galerici olarak düşünmeyelim, bende Ardahan’da yaşayan bireyim. Siyaset ve politikayla da ilgilenmiş bir bireyim, Türkiye gündemini de yakından takip ediyorum. Türkiye gündemine ve Ardahan gündemine ilişkin düşüncelerimiz de var, Ardahan siyasetine dönük düşüncelerimiz de var. Bunun için bilgi ve donanımızda var, alt yapımızda var, kısmen siyasetin mutfağında yetiştik. Teorik olarak bunun için alt yapıda oluşturmuş durumdayız. Ardahan için ne yapılabilecekse hem sahada hem teoride. Bunu ben kendi memleketim için yapmaya hazırım, buda benim için bir misyon. Ardahan neresi Ardahan diye bir il var mı demeleri beni rahatsız ediyor. Dışarıdan şehrinize geldik ama, şehir değilmiş demeleri benim canımı sıkıyor. Ardahan’da ki çocukların hala bir sinemayla, bir eğlence merkeziyle, çok iyi parklarla, havuzlarla, müzik sanat okullarıyla tanışmamış olmaları beni rahatsız ediyor. Spor kulüplerinin kramponlarının olmaması bizi üzüyor. Aktürkler Oto Galeri olarak bir spor kulübümüzün formalarını temin ettik. İkinci yarıda da kramponlarını yenileyeceğiz. Diğer kulüplere de bunu yapacağız. Çünkü biz bu şehirde yaşıyoruz, yaşam kalitesini arttırmamız lazım. Burada aile olduğumuzun bilincine varmamız lazım” 
 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu