ŞEHİR KADAR, ESNAFTA KİMSESİZ…

Siyasetçi ve iş insanı Sevim Köseliören, Ardahan’da ekonomik konuda ki durgunluğa vurgu yaparak, esnaflara sahip çıkılmasını ve destek verilmesini istedi.

GÜNCEL 24.12.2021 11:57:00 1
ŞEHİR KADAR, ESNAFTA KİMSESİZ…

İş kadını Sevim Köseliören, Ardahan ilinin altı ay boyunca kar altında kaldığını ve köylü halkın soğuk hava ve kar nedeniyle Ardahan merkeze gelemediğini belirterek, çoğu esnafın da siftah yapamadan kepenk kapattığını dile getirdi.

Esnaf kadar, halkımızda dertli diyen iş insanı Köseliören, birçok çiftçinin mağdur olduğu kuraklığın ardından gelen kar ve dondurucu hava şartlarının başta kentte ki esnafın siftah yapamadan dükkân kapattığı şu günlerde kar desteği verilmesi gerektiğini belirtti.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, doların 18 liradan 13 liraya düşmesi etiketleri düşürmediği gibi yeni zamların görüldüğüne dikkat çeken iş insanı Sevim Köseliören, şu günlerde bölge esnafına destek ve bu desteğin başta vergi, SGK prim ödemelerinde olmak üzere çeşitli alanlarda olması gerektiğini söyledi.

Ardahan ilinin iki sınır kapısı olmasına karşın, ticaret yapılamadığını ve kapıların neden halen daha açılamadığının sorgulanmasını isteyen Sevim Köseliören, “Ticaretin kalesi olması gerekirken, iki gümrük kapısı olan ama bunları kullanacak kadar yetkisi olmayan bir ilde yaşıyoruz., Ardahan Ticaret Odası yöneticileri sadece Ankara’dan resim atmaktan başka ne yapıyorlar. Oturdukları o koltuklarda Ardahanlının vebalı olduğunu bilmezler mi? Benim STK’mda beni temsil eden arkadaşlar bırakın yetki belgesini, inşaata kullandığı malzemeyi bile başka illerden alıp, sonrada bana Ardahan milliyetçiliği yapmayın. Hayata ki en zor şey geçeceğin köprülerle yakacağın köprüleri ayrıt etmektir” dedi.


Hüseyin yılmaz
25.12.2021 20:48:54
Bu soruları chp ye oy veren seçmene sormak lazım.akp ardahanı il yaptı üniversite yaptı doğal gazı getirdi.ama belediyeyi bile chp ye verdiler.kasrıda hdp ye verdiler.böyle bilinçsiz nankör seçmen olduğu sürece ardahanda karsda chp nin hdpnin kuruçeşmesinde çok daha bekler..

1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti