ŞEFKAT ELİ PROJESİ

Göle Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ?´ŞEFKAT ELİ PROJESİ´´ hayata geçirildi.

20.05.2019 13:21:06 0
ŞEFKAT ELİ PROJESİ

Göle Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ?´ŞEFKAT ELİ PROJESİ´´ hayata geçirildi.

Göle Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ?Yaşlılara Evde Bakım Projesi? kapsamında, İlçe merkezi ve köylerinde tespit edilen Engelli, Yaşlı ve Muhtaç vatandaşlarımızdan oluşan 50 aileye evde bakım hizmeti vermeye başladı.

Proje kapsamında evlere giden ekip ev temizliği ve sıcak yemek yapımının yanında, temizlenecek çamaşırları alarak bu amaçla oluşturulan çamaşırhaneye getirerek yıkayıp ütüledikten sonra aileye götürüp teslim ediyorlar. Ayrıca bu vatandaşlarımızın kişisel bakımları da proje kapsamında yapılıyor.

İlçe Kaymakamı Cevat Gün yaptığı açıklamada; "Yaşlılara Evde Bakım Projesi ile başlıca görevlerimizden olan toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmak, onlara destek olmak, onların sorunlarını çözüme kavuşturmak amacını taşımaktayız. Proje kapsamındaki hedef kitlenin kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evde bakım hizmetine ihtiyaçları var. Bu proje ile bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılara hizmet verilirken ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan, 4 vatandaşımız istihdam edildi. Oluşturulan 4 kişilik ekip ilçe merkezi ve köylerde bulunan günlük bakım ve temizliğini yapamayan yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine kadar giderek temizliklerini yapıyor. Desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza bir nebzede olsa yardımcı olmak için tüm gayretimizle çalışmaktayız. Bu milletin hem inancı hem de kültürü büyüklerine, ihtiyacı olanlara sahip çıkmayı destek olmayı öğütler. Bizler de bunun gereğini yapmaya çalışacağız. Özetle bu milletin hiçbir ferdi kimsesiz ve YALNIZ DEĞİLDİR. Bu proje devletimizin tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunun da göstergesidir" dedi. 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti