SEÇİMLER ÖNCESİ ARDAHANLIYA SORDUK!

Mikrofon uzattığımız vatandaşlar bakın neler söyledi

GÜNCEL 12.01.2023 17:04:00 0
SEÇİMLER ÖNCESİ ARDAHANLIYA SORDUK!

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Medya TV sokak röportajlarına devam ediyor. 2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesi Ardahan Medya TV halkın nabzını tuttu.

Her hafta farklı bir konu ile sokağın nabzını tutmaya çalışan Ardahan Medya TV bu hafta sokağa inip, Mevcut milletvekillerinden memnun musunuz? ve 2023 seçimlerinde milletvekili olacak kişilerin Ardahan’da yaşayan birisinin olmasını mı, yoksa başka illerden gelen birisinin olmasını mı istersiniz? sorularını Ardahanlı vatandaşlara sorarak seçimler öncesi halkın nabzını tuttu. 

Mikrofon uzattığımız vatandaşlar bakın neler söyledi;

Ardahanlı vekillerden memnun olmadığını ifade eden bir vatandaş, “Memnun değiliz, Ardahan’a bir yararı olmadı şuana kadar. Ardahanlı milletvekili istiyoruz, buranın yerlisini çantacısını değil. Gönderdiklerimizin bize bir hayrı olmadı görüyorsunuz Ardahan’ın halini, ne bir iş yeri var, ne bir fabrika var, hiçbir şey yok burada. Sadece gelip oyu alıp gidiyorlar başka bir şey yok. Sormuyorlar ki açmışınız tok musunuz diye, bizim milletvekillerimiz ceplerine çalışıyorlar”.

Sevdamız Ardahan Derneği eski başkanı ve aynı zamanda Zafer Partisi Ardahan İl Başkanı Levent Pehlivan’da görüşlerini şöyle açıkladı; “Mevcut Milletvekillerimiz yıllardır Ardahan’da görev yapıyorlar bugüne kadar bir çivi çaktıklarını görmedik kendilerinden ben memnun değilim, hiçbir Ardahanlının da memnun olduğunu sanmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen kişinin bir gün bile Ardahan’a geldiğini gören olmadı. Ak parti Milletvekili iktidar partisinin Milletvekili olmasına rağmen Ardahan’ın durumu ortadadır. En basitinden insanlarımız burada kalp krizinden ölüyor, Anjiyo ünitesi gelecek diye her yıl tekrar aynı masalı yapıyorlar insanlarımızı kandırıyorlar, hastane yolunda ki kavşakta buna dahil. Milletvekilimiz hiçbir sorunla ilgilenmiyor kendi sorunlarıyla ilgileniyorlar. İnşallah önümüzdeki seçimlerde halkımız onlara dersini verecek. Dışardaki vekiller Ardahan’ın sorunlarına vakıf değiller burada yaşaması lazım, milletin derdini bilmesi lazım, memleketin sorunlarını bilmesi lazım. Fakat öyle bir şey oldu ki başka şehirde göremezsiniz Ardahan’a dışarıdan geliyorlar. Neden dışarıdan geliyorlar kendilerine çok güveniyorlarsa çok iyi bir iş adamlarıysalar oldukları illerden gitsinler. Ardahan’da bir boşluk var, çantacı diye tabir ettiğimiz insanlar Ardahan’ın sorununu bilmezler fakat gelip takım elbise giyip iki güzel sözlerle buradaki halkımızı kandırıyorlar buradan benim bir çağrım olsun, ben Zafer Partisi İl Başkanıyım ben çantacıyı aday etmeyeceğim. Ardahan’da yaşayan bir abimizi, bir arkadaşımızı aday edeceğiz. Diğer İl Parti Başkanlarına da çağrımızdır. Ardahan’a ihanet etmesinler, Ardahan da yaşayan Ardahanlı bir aday koysunlar”.

Milletvekili olacak kişilerin Ardahan’da yaşayan birisinin olmasını isteyen bir başka vatandaş ise; “Pek de memnun değilim, ne çalışmaları var ki, Ardahanlı bir milletvekili olmasını istiyoruz, Ardahan da oturmasını istiyoruz. Çantacı geliyorlar oyu alıp gidiyorlar bir daha da bizim halimizi hatırımızı soran yok. Ama burada olsalar her zaman görüşürüz, tanışırız bize yardımcı olurlar”.

Başka bir vatandaş ise; “Milletvekillerinin yüzünü görmedik desek yeridir, tanımıyoruz.  Kendi içimizden birisinin olmasını isteriz. Yani gerçekten elinden geleni yapan insanlar var bu konuda, ama hiç yardımcı olmayan insanlarda var”.

Diğer bir vatandaş ise; “Şuan ki Milletvekilini tanımıyorum yolda görsem ben tanımam, telefondan arıyoruz telefona bakmıyor, görüşemiyoruz yani. Eğer benim halkımın kendimin ihtiyaçlarını gideremiyorsa bir sıkıntı vardır bu işte. Ardahan’a bir bakın bütün insanlar boş geziyor, niye burada bir fabrika olmasın niye burada bir yatırım olmasın niye bizim gençlerimiz, arkadaşlarımız boş gezsin ki. Sıkıntılar yaşıyoruz çok büyük sıkıntılarımız var, her şey yapıyoruz diyorlar ama bir şey görmüyoruz”.

Dışarıdan gelecek birisinin milletvekili olmamasını isteyen bir vatandaş ise; “Mevcut Milletvekillerinden memnun değiliz, Ardahan sahipsiz sıkıntılar çok, sahiplik eden yok bunun değişmesi gerekir. Çantacı istemiyoruz, Ardahan’da yaşamış Ardahan’ın çamurunu, kışını, karını benimsemiş birlikte yaşamış olduğumuz insanları istiyoruz. Kim olursa olsun siyasi görüşüne de bakmıyoruz yeter ki Ardahanlı olsun dışarıdan gelenlere karşıyız biz”.

Bir başka vatandaş ise; “Bizim Şuanda bir Milletvekilimiz yok boşuz, böyle düşünüyorum olsa sahiplenir Ardahan’ı. Çantacı değil de varıyla yokluğuyla, bu soğukta bizimle birlikte iliklerimize kadar hisseden bir Milletvekili istiyoruz”. 

Mikrofon uzattığımız başka bir vatandaş ise; “Milletvekillerinden memnun değilim,  Cumhurbaşkanından memnunum bugün Türkiye’yi iyi eden Cumhurbaşkanıdır. Ardahan Milletvekili bir defa boş. Dışarıdaki adam bizim Milletvekilinden iyidir, bu adam kendini saklıyor kimsenin işini görmüyor”.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı