Sayıları her geçen gün artıyor

Ardahan’da Sokak köpekleri vatandaşları ve öğrencileri, tedirgin ediyor

GÜNCEL 5.01.2022 14:28:00 0
Sayıları her geçen gün artıyor

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da sayıları her geçen gün artarak devam eden sokak köpekleri, özellikle öğrenciler için olası risk oluşturmaya devam ediyor. İl genelinde cadde ve sokakları, çarşı merkezi okul yollarını adeta istila eden sokak köpekleri, her yeri kendilerine mesken tutarak öğrencilere ve vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor. Özellikle kenar mahallerde bulunun okul önlerini ve bahçelerini işgal eden sokak köpekleri aileleri ve okul yöneticilerini tedirgin ediyor.

Çocuklarının okula yalnız gidemediklerinden dert yanan öğrenci velileri, köpeklerin okul çevrelerinde ve mahalle aralarında grup halinde gezdiğini böylece, çocuklara saldırdıklarını dile getirdiler. Çocuklarını okula getiren veliler okul bahçelerine giremediklerini de belirterek yetkilerden bir çare beklediklerini dile getirdiler.

Öte yandan Ardahan’da Sokak köpekleri şehir hayatının vazgeçilmez unsurları olmaya devam ediyor. Ardahan’ın her köyünden düzenli olarak il ve ilçe merkezlerine terk edilen köpeklerin sayısı her geçen gün artarken, sorunlar da bir türlü bitmiyor. Hayvan severler tarafından korunan sokak köpekleri sık sık basında ve sosyal medyada gündem oluşturuyor.

Ardahan’da faaliyet gösteren hayvan barınağı çok az sayıda rehabilete ve kısırlaştırma çalışmaları sokak hayvanlarının sayısını azaltmaya yetmiyor. İl merkezinde hayvan severler tarafından beslenme noktalarında açlıktan kurtarılan sokak hayvanları sorun olmaya devam ediyor. Sokak köpeklerinin sayılarının her geçen gün artarak devam ettiğini dile getiren bazı vatandaşlar, sokak hayvanlarının sayısının kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak