?Saraçlık? mesleği teknolojiye yenik düştü

Ardahan´da saraçlık yapan Yunus Morkoç, gelişen teknolojiyle birlikte saraçlık mesleğinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

10.12.2020 16:51:53 0
?Saraçlık? mesleği teknolojiye yenik düştü

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da saraçlık yapan Yunus Morkoç, gelişen teknolojiyle birlikte saraçlık mesleğinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında olan "saraçlık" mesleğinin Ardahan´daki son temsilcilerinden 52 yaşındaki Yunus Morkoç, babasından öğrendiği mesleğini, atölyede gelişen teknolojiye rağmen yaşatmaya çalışıyor.

Deriye şekil vererek koşum takımı, at süslemesi, tasma, kemer, çadır ve eyer üreten Morkoç, ?Çocuk yaştan beri bu işin içerisindeyim. Bu mesleği babamdan öğendim. Ardahan´da ben ve Göle´de bir arkadaşımız var bu meslekle uğraşan. Artık bu meslek gelişen teknoloji ile birlikte bitme noktasına geldi. İş yapamaz haldeyiz. Sigortamı bile zor yatırıyorum. Kiramı ödeyemiyorum. Son 2 yıldır dükkanın kirasını çocuklarım yatırıyor. Bu mesleği bırakma şansım yok. 52 yaşına geldim bu yaştan sonra başka yapacak bir işim yok. Mesleğimi çok seviyorum. İşimizin olmamasına rağmen bayramın ikinci günleri bile işyerini açarım. Yani hiçbir gün dükkanı kapalı tutmuyorum. İşyerimde at koşum takımı, binek takımı var ama rağbet yok. Bizim malzemelerimizi nalburlar bile satıyor artık. Pandemiden dolayı işlerimiz daha da kötü oldu. Önceki zamanlarda yine köylü geliyordu bazen iş yapıyorduk? diye konuştu.  


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti