ŞANLI DESTAN 107 YAŞINDA!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü kapsamında program düzenlendi.

GÜNCEL 18.03.2022 16:18:00 0
ŞANLI DESTAN 107 YAŞINDA!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü kapsamında program düzenlendi.

Programların ilki Şehitlik’te başladı. Burada ki programda Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu ve şehitler için saygı atışı yapıldı.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutan Vekili ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Badem şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikte ki törenin ardından Yanık Cami anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk’ü için dua edildi.

Vali Hüseyin Öner ve beraberindekiler daha sonra Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet ettiler.

Etkinlik daha sonra Gençlik Merkezinde devam etti. Programda Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Makbule Sarıkaya tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından Çanakkale Zaferi’ni anlatan tiyatro gösterisi sunuldu. Gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programın sonunda Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi. Valimiz Hüseyin Öner, yemeğe katılan şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek, sohbette bulundu.

Burada bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner şunları söyledi:
“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Kıymetli misafirler, birçok nimetinden istifade ettiğimiz, özgürce yaşadığımız, bağımsızlık dediğimiz onur payesiyle yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz bu güzel vatan için bin yıldan bu yana, ceddimiz, atalarımız emek vermişler, özellikle bir asır öncesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesinde ve 40 yıla yakın bir zamandır da iç güvenlik PKK terörüyle mücadele edilerek devletimizin bölünmez bütünlüğü adına binlerce şehit verilmiş ve gazilerimiz canı pahasına mücadele etmişlerdir. Ülkemizin güvenliği ve bekası için can verenler olduğu gibi çok çeşitli kamu hizmetlerini ifa ederken de şehit verdiğimiz memurlarımız, kamu çalışanlarımız olmuştur. Devletimizde, ülkemizde bu memleketi imar etmek için vazife yapan herkesin emeği var,  ancak vatanımızın varlık sebebi olarak bu ülkede en çok emeği olan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Tarihimizdeki en büyük kahramanlık destanlarından biri olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin sembol günü, hem Çanakkale Şehitlerini hem de ülkemizin kurtuluşunda ve bu günlere varmasında emeği olan tüm Şehitlerimizi anmak, onları yad etmek, şehitlerimizin yakınlarına, ailelerine şükranlarımızı ifade etmek için devletimiz tarafından şehitlerimizi anma günü olarak ilan edilmiştir. Bugün biz de ilimizin Tugay Komutanıyla, Belediye Başkanıyla, Cumhuriyet Başsavcımızla, Müdürlerimiz ve yöneticilerimizle sizlere olan şükran borcumuzu bu mütevazi yemek daveti vesilesiyle dile getirmek istedik. Allah, sizlere başka üzüntü, keder göstermesin.  Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah devletimizi, vatanımızı baki, milletimizi payidar etsin. Hepinize bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak