Sanayi esnafında kış yoğunluğu

Sanayinin yolunu tutan araç sahipleri oto tamircilerinin işini artırdı

GÜNCEL 29.12.2021 15:11:00 0
Sanayi esnafında kış yoğunluğu

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da kış mevsimi etkisini gösterirken donan araçlar ve meydana gelen maddi hasarlı hafif, trafik kazaları nedeniyle sanayinin yolunu tutan araç sahipleri oto tamircilerinin işini artırdı. Kış mevsimi öncesi araç bakımını ihmal eden vatandaşlar kar yağışı ve soğuk havaların gelmesi ile Ardahan Sanayi sitesine akın etti. Öte yandan kar yağışı ve buzlu yollarda kayarak kaza yapan araçlarda onarım için oto tamircilerine gidiyor. Sanayi esnafı ise soğuk havada dışarda çalışmaları işlerini zorlaştırıyor. Kış mevsimi öncesi araç bakımı yapmayanların sıkıntı yaşadıklarını dile getiren oto tamircileri, günlük 10-15 aracın bakım onarım ve tamir için geldiğini, soğuk havalarda donmalardan dolayı arızaların meydana geldiğini söyledi.

Araç bakımları konusunda sürücülerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini dile getiren oto tamir ustaları “Yaz aylarında iş yerimize gelen araç sayısıyla kış aylarında gelen araç sayısı arasında fark oluyor. Örneğin yaz mevsiminde gelen araçların sıkıntısı genelde hararetten dolayı oluyor. Kışın ise araçlar, donmadan dolayı kaynaklanan sıkıntılardan geliyor. Müşterilerimizin büyük kısmı soğuk havadan dolayı arıza yapan araç sahipleri oluşturuyor. Çünkü soğuk hava nedeniyle araçların bazı kısımlarında meydana gelen donmadan dolayı çok sayıda arıza oluşabiliyor. Buda araçların arıza vermesine neden oluyor. Bunların önüne geçmek için araçlara sürekli olarak bakım yapılması gerekmektedir. Sonbahar mevsiminde bize gelen müşterilerimizi kış mevsimi gelmeden bakım yapmaları konusunda uyarıyoruz. Kış mevsiminde araçların özelikle sıvı bakımları ve diğer aksamlarının bakımdan geçmesi gerekir. Araç sahiplerinin bu konuda duyarlı olması gerekir. Çünkü araç bakımı hem can güvenliği hem de araç için çok önemli bir unsurdur. Bu konuda tüm araç sahiplerinin tedbirli ve dikkatli olması gerekir” dedi.

Soğuk havada araçların donduğunu, bu nedenle bazı akşamlarda sıkıntılar oluştuğunu ifade eden oto tamir ustaları, soğukların daha da etkili olduğu dönemlerde daha fazla aracın sanayiye uğradığını ifade ederek; “Soğuk hava özellikle gece ve sabah saatlerinde oldukça etkili oluyor. Geceleri eksi dereceleri görüyor. Soğuklar araçların donmasına sebep olur, bu sebeple kış mevsiminde yaz mevsimine oranla işler biraz daha iyi ama daha zor. Sürücüler, araçlarının donmasının ve arıza vermesinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri almalıdır” diye konuştu.

 

 

 


1

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

2

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

3

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

4

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

5

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi