Salih Altun AK Parti`den Ardahan Milletvekili Aday adayı oluyor

Ardahanlı hemşehrimiz Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, AK Parti`den Ardahan Milletvekili Aday adaylığı için yarın istifa ederek Ardahan`a gelecek.Salih Altun`un 12.02.2015 Perşembe günü Kafkas arı otelde saat 17:30'da adaylık açıklaması yapacağı öğreni

SİYASET 10.02.2015 09:17:46 0
Salih Altun AK Parti`den Ardahan Milletvekili Aday adayı oluyor
Genel seçim öncesi AK Parti`den Ardahan milletvekili aday adayı olacağını Gazeteciler bildiren; Ardahanlı Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun bu hafta içi Perşembe ve Cuma günleri yerel basın mensupları ile bir araya gelerek seçime start vereceği öğrenildi.


12.02.2015 Perşembe günü Kafkas arı otelde saat 17:30’da adaylık açıklaması yapacağı öğrenilirken, 13.02.2015 Cuma günü saat 10:30’da lezzet-i kür’de Ardahan basını ile sabah kahvaltısında buluşacağı bilgisine ulaşıldı.

 

Salih Altun Kimdir;

 

Ardahan Merkeze bağlı Kazlıköy doğumlu olup, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan ilkidir. İlk ve Orta Okulu Ardahan`da Lise ve Üniversiteyi ise İstanbul`da okumuştur.

 

Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etmiştir. Sırasıyla Bandırma Kaymakam Refikliği, Azdavay Kaymakam Vekilliği, Sulusaray Kaymakam Vekilliği, Tokat Yeşilyurt Kaymakamlığı, Şavşat Kaymakamlığı, Arsin Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı, Bitlis Vali Yardımcılığı ve Biltis Vali Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 

 

Salih Altun İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesi (Halkalı Ziraat Mektebi Âlisi) mezunu olup Ardahan Arıcılık Üretme İstasyonu Müdürlüğünde Teknisyen ve Atölye Şube Şefi oalrak mecburi hizmetini icra etmiştir.

 

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiren Salih Altun, Lisans Üstü Eğitimini ise Cumhuriyet Üniversitesinde KOBİ`lere ilişkin bir çalışma ve tez ile tamamlamıştır.

 

2005-2006 yıllarında Almanya Sttutgart Schwaebisch Hall Goethe Institut`de bir yıla yakın süreyle dil eğitimi almış ve yine çeşitli Alman Devlet kurumlarında staj yapmıştır. İngilizce ve Almanca bilen Salih Altun Av.Yeşim Aktürk Altun ile evli ve bir çocuk babasıdır.Gundem360


1

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

2

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

3

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

4

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

5

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi