Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek

Ardahan´da ?Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek? projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi.

1.10.2020 11:30:23 0
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek

Ardahan´da ?Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek? projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Vali Hüseyin Öner, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde hayata geçen ?Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek? projesi kapsamında düzenlenen ?Bağımlılık´ konulu yarışmanın ödül törenine katıldı.

Hazırladıkları, görsel ve edebi eserlerle ödüle layık görülen öğrencilere ödüllerini veren Vali Öner, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlamak amacıyla ?Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek? projesi hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında farkındalık oluşturmak için, ülkemiz genelinde ?bağımlılık´ konulu yarışmalar düzenlenmiştir. Bugün, ilimiz nezdinde düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize ödüllerini veriyoruz. Toplumda uyuşturucuyla mücadeleye karşı duyarlılığı arttırmak, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla devletimiz her kademesiyle, kamu yararına çalışan Yeşilay derneğimizle koordineli olarak ciddi faaliyetler yapmaktadır. Ülkemizde ve ilimizde uyuşturucuya erişimi engellemek için büyük çaba sarf ediyoruz. Ülkemizde bağımlı vatandaşların tedavisi için de birçok uyuşturucuyla mücadele kurumu hizmete açıldı. Devlete sığınan, beni kurtarın diyen her vatandaşımızı tekrar eski hale dönme ihtimali olduğu için rehabilite ediyoruz ve tedaviden sonra da takibini yapıyoruz. Yine gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutacak mesleki kurslar veriyoruz. Bağımlılıkla mücadele ediyoruz çünkü, bağımlılığın toplumu içten içe çürüten, toplumsal bütünlüğümüzü, varlığımızı tehlikeye atan ve terörden bile daha tehlikeli olabileceğini biliyoruz. Bunu yaparken, sadece polis ve jandarmanın mücadele etmesini beklememeliyiz. Vatandaşlarımızın ve tüm kamu kurum kuruluşlarımızın içinde olduğu ve Yeşilay gibi sivil toplumun destek verdiği topyekûn bir mücadeleye ihtiyacımız vardır. Bugün ödül vereceğimiz öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaptıkları görsel ve edebi çalışmalardan dolayı kutluyorum. Tüm çocuklarımıza bağımlılıktan uzak, başarılı hayatlar temenni ediyorum.?

Törenin ardından Vali Öner, ödül alan öğrenciler ve katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler