Saffet Kaya Ardahan`dan Bağımsız Aday mı?

Gundem360.com haber sitesi EDİTÖR`ü Saffet Kaya`nın bağımsız aday olma durumunu irdeleyen bir yazı yazdı...

SİYASET 30.01.2015 00:37:24 0
Saffet Kaya Ardahan`dan Bağımsız Aday mı?

İşte o yazı:

 

Ardahan kamuoyu, son günlerde ortaya atılan ve en son AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır`ın Ardahan`da  Milletvekili Orhan Atalay ile ilgili söylediği` `Orhan Hocam`ı diğer güçlü bir adayla destekleyin meclise 2-0 gönderin`` sözlerine çok kızdı ve bu işte, AK Parti`de Saffet Kaya`ya yer verilmezse biz de onu Bağımsız aday olarak seçer Meclis`e göndeririz demeye başladı.

 

Geçen gün haberini yaptığımız ``AK Parti Ardahan`da Orhan Atalay`ın 2. sırasına adam mı arıyor?`` haberimiz kamuoyunda bir hayli tartışmaya neden olmuştu. 

 

Çünkü Ardahanlılar seçip seçeceğine pişman oldukları Orhan Atalay ve Eski AK Parti il Başkanı Yunus Baydar`ı eğer AK Parti Milletvekili adayı yaparsa, AK Parti`ye desteklerini kesip Saffet Kaya eğer Bağımsız aday olursa ona oy vereceklerini açık açık her yerde söylüyorlar.

 

Ardahandaki AK Part`ililerin söylediği şu söz çok önemli `` Saffet Kaya eğer Bağımsız aday olursa işimiz çok zor`` çünkü Adamın kamuoyunda karşılığı var, halk Saffet Kaya`ya yönelmiş durumda. Bu söz Ardahan`da AK Partili yöneticilerin ağzından çıkıyor. 

 

Ardahan Kamuoyunda AK Parti`ye yakın birisi, yönetimde görev almış ve yetkilendirilmiş birisi tarafından çok gizli anket çalışması yapılıyor, Bu anket henüz tamamlanmamış durumda.

 

ANKET ÇALIŞMASININ SONUCU ÇOK ÇARPICI BİLGİLER İÇERİYOR

 

Anket çalışması önce Ardahan merkezde 2010 kişi üzerinde yapılmış ve burada ortaya çıkan sonuç Saffet Kaya ve Orhan Atalay`ın halk nezdinde siyası desteğini ortaya koyuyor. Saffet Kaya`ya Bağımsız aday olarak seçime girmesi yönündeki destek yapılan ankete yansımış durumda. Anket tüm ilçelerde de bittiğinde yayınlanacak ama şunu söyleyebiliriz.

 

Ardahan merkezde yapılan saha anketi Orhan Atalay için tam bir şok edici bilgiler içeriyor. Yayınladığımızda kamuoyunda herkes sonuçları görecek.

 

Anket çalışması Göle ilçesi`nde 1540 kişi ile yapılmış. Buradaki sonuç Ardahandaki sonuca göre Atalay için %10 daha iyi durumda ama Göle`de de Orhan Atalay`ın durumu hiçte iç açıcı değil.

 

Atalay 2011 seçimlerinde Göle`de 8200 oy almıştı, 2014 seçimlerinde bu oy oranı 5700`lere düşmüştü, şimdi ise tablo daha vahim durumda. Atalay`ın ilçesi Göle`de Saffet Kaya`ya Bağımsız aday olarak seçime girmesine destek her geçen gün artarak devam ediyor. Bir kısım AK Partiye oy veren seçmen HDP`ye kaymış durumda.

 

Hanak ilçesinde 1400 kişi ile yapılan saha anketinde Saffet Kaya`nın seçime Bağımsız girmesi burada da çok büyük bir oranda ankete yansımış durumda. Orhan Atalay Hanak`ta yok gibi. Bunu biz değil ankete katılan Hanak halkı söylüyor. 

 

Çıldır ve Posof`ta yeni başlayan Anket çalışması bitince tüm anket çalışmasının sonucunu detayları ile yayınlayacağız.

 

Ardahan, Göle ve Hanak`ta yaklaşık 5 bin kişi ile yüzyüze yapılan ankette Mevcut Milletvekili Orhan Atalay`a kamuoyunun çok kızgın olduğunu görmekteyiz. Ardahanlı, Göleli, Hanaklı bitti, silindi denilen Saffet Kaya`yı kendilerine yeniden siyasi lider yapmaya hazırlanıyorlar.

 

AK Parti`den aday olacak isimler tam belli olmadığı için bugünkü tablo bu durumu ortaya koymuş durumda.

 

Bizim bildiğimiz Orhan Atalay Sahada yok ama AK Parti Genel Merkezi`ne güvenerek kendinden emin adımlarla hiçbir şeyi umursamadan yoluna devam etmek istiyor.

 

Saffet Kaya ise hem sahada halk nezdinde hem de AK Parti Genel Merkezi ile ilişkileri çok iyi.

 

Bakalım 2015 seçimleri Saffet Kaya için mi, yoksa Orhan Atalay için mi siyasete noktayı koyma yılı olacak onu hep beraber göreceğiz.

 

Orhan Atalay Cumhurbaşkanının kendisine vereceği desteğe güveniyor,

 

Saffet Kaya ise Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ve Cumhurbaşkan`ının 30 Mart`ta kendisini git seçimi Ardahan`da al demesindeki itibara güveniyor.

 

Son bir bilgi bundan 1.5 ay önce Başbakan Davutoğlu ile Saffet Kaya ikili görüşmelerinde neler konuştular işin burasını biz yeni duyduk detayı öğrenince de haberini yapacağız.

 

Biz bu haberi kimseyi kötüleyip, başkasını öğme maksadı ile değil Gazetecilik sorumluluğu içerisinde yaptık.

 

Birileri hoşlanacak, birileri üzülecek ama şu atasözü aslında bu olayı anlatıyor.

 

``Ne ekersen onu biçersin``

 

Sizin gibi bizde anketin sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

EDİTÖR

 

Kaynak: gundem360.com


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti