SABRİ ERDOĞAN KÖPRÜSÜNÜN TEMELİ ATILDI

Ardahan'da Kura Nehri’nin iki yakasını bir birbirine bağlayacak köprünün temeli atıldı.

GÜNCEL 5.08.2022 15:55:00 0
SABRİ ERDOĞAN KÖPRÜSÜNÜN TEMELİ ATILDI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan'da Kura Nehri’nin iki yakasını bir birbirine bağlayacak köprünün temeli atıldı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, şehrin çehresini değiştirecek projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Bungalov Evleri mevkiinden Kura Nehri’nin bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımın sağlanacağı asma yaya köprüsünün temeli atıldı. Köprünün yapımının tamamlanmasıyla Kura Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan üçüncü köprü olacak. Sabri Erdoğan Köprüsünün tüm masraflarını hayırsever Ardahanlı iş insanı Selami Erdoğan üstlendi.

Temel atma törenine, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP 22.23 ve 24. Dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder Şimdi ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Temel atma töreni öncesi konuşma yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir şunları söyledi; “Ardahan Kura Nehri’nin iki yakası sadece Ruslardan sonra Rus köprüsü dediğimiz yerden birbirine bağlanırdı. Şimdi ilk defa yayada olsa Ardahan içerisinden başka bir mevkiden karşıya bağlanacak. Bungalov evleri projesinin oluşumunda, Sırrı Atalay rekreasyonun oluşumunda ve bu köprünün de çeşitli teknik ve bürokratik işlemlerinde her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay’a çok teşekkür ediyorum. Bu köprünün A’dan Z’ye tüm masraflarını üstlenen iş insanımız Selami Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından temele ilk beton döküldü.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI