Romanya'da ayı ile Ardahan’da Deve ile yılbaşı kutlaması

Romanya'da ayı kostümü giyen bölge halkı, müzik eşliğinde dans ederek yeni yılı kutlarken; Ardahan ilinin Posof ilçesinde ise vatandaşlar deve kostümü ile davul zurna eşliğinde halay çekip yeni yıl kutladılar.

GÜNCEL 2.01.2022 12:49:00 0
Romanya

Romanya'nın Comanesti kentinde geleneksel kıyafetlerle ayı kostümü giyen bölge halkı, müzik eşliğinde dans ederek yeni yılı kutlarken; Ardahan ilinin Posof ilçesinde ise vatandaşlar deve kostümü ile davul-zurna eşliğinde halay çekip yeni yıl kutladılar.

Ardahan’ın Posof ilçesinde yeni yıla yöresel ‘deve oyunu’ ile giren gençler, davul- zurna eşliğinde halay çekip ve evleri gezerek yılbaşı harçlığı topladılar.
Posof’ta 2021’in son gecesi yöresel deve oyunu için bir araya gelen gençler, deve kostümü giyip ilçe merkezinde davul- zurna eşliğinde halay çekip dolaştılar.

Romanya’da ise Comanesti kentinde geleneksel kıyafetlerle ayı kostümü giyen bölge halkı, müzik eşliğinde dans ederek yeni yılı kutladı.

Romanya'nın başkenti Bükreş’in kuzeydoğusundaki Comanesti kentinde geleneksel yılbaşı kutlaması yapıldı. Ayı kostümü giyen halk, davul sesleri eşliğinde ritüel ile yeni yılı kutladı. Geleneğe göre hayvan kürkü giyen dansçılar köylerde evleri dolaşarak şarkı söyleyip dans ediyorlar. Geleneksel dansla yeni yıl karşılanırken, geride kalan yılın kötü anılarının kovulduğuna inanılıyor. Yerel halk, çok sayıda gencin Avrupa ülkelerine göç etmesi nedeniyle geleneğin gelecek yıllarda unutulmasından endişe duyuyor.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı