Rektör Biber üniversiteli gençlerle kariyer sohbeti yaptı

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, KUDAKAF’23 kapsamında farklı üniversitelerden gelen öğrencilere yönelik “Yükseköğretimde Akademik Kariyer Planlaması” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

GÜNCEL 19.12.2023 13:46:00 0
Rektör Biber üniversiteli gençlerle kariyer sohbeti yaptı

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, KUDAKAF’23 (Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı) kapsamında farklı üniversitelerden gelen öğrencilere yönelik “Yükseköğretimde Akademik Kariyer Planlaması” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Aziziye Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Rektör Biber, üniversiteli gençlerimize şunları söyledi: “Gençler, yabancı dil öğrenin, kendi alanınız dışında kendinizi geliştirin. Özel firmalar sizin kişisel gelişiminize ve kendinize ne kadar önem verdiğinize bakıyorlar artık. Hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan çok kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz daha önemli. Hayat içi içe geçen kapılardan ibarettir. Avrupa’da herhangi bir üniversiteden mezun olan bir genç 25-30 iş başvurusu yaptıktan sonra iş bulabilirken; Türkiye’de 15-20 iş başvurusu sonrası hemen iş bulabiliyor. Bu istatistik ülkemizin geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir. Türkiye’nin; batısında, doğusunda, güneyinde ve kuzeyinde bulunan üniversitelerin sahip olduğu akademik ve fiziki şartlar açısından bir fark kalmadı. Tüm üniversiteler çok geniş imkânlara ve altyapı sahip. Ardahan Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen kurum geleneğini sağlamış, akademik kadrosu genç ve yetkin öğretim elemanlarından oluşan, fiziki alt yapısını tamamlamış ve sosyal imkânları bir hayli fazla olan bir üniversitedir. Size Yunus Yunus Emre’nin çok güzel bir sözünü söylemek isterim. Yunus Emre “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen, ya nice okumaktır” der. Gençler, kendi bilgi birikiminizi anlamaya ve yeteneklerinizi keşfetmeye çalışın. Bunları yaptıktan sonra eğitiminize ve kariyerinize yön verin. Benmerkezci olmayın, topluma faydalı bireyler olun.” 

Söyleşinin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber’e teşekkür belgesi takdim edildi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı