Ramazan'ın gözdesi hurmalar, tezgâhlardaki yerini aldı

Ramazan Sofraların vazgeçilmezi hurma, Ardahan’da tezgâhlardaki yerini aldı

GÜNCEL 22.03.2022 13:05:00 0
Ramazan

Haber: Bedrettin Şuay

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, Ardahan’da tezgâhlardaki yerini aldı. On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgâhları süslemeye başladı. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor. Kilo fiyatı 40 TL’den başlayan hurmalar, vatandaşın talebini bekliyor. Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatlarında artış olduğunu ifade eden esnaf, vatandaşın hurmaları bütçesine aldığını söyledi.

Ramazan ayı için tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Ardahan esnafı “Hurma ve kompostoluk çeşitlerinin tamamı hazır. Müşterilerimizi bekliyoruz. İnşallah Ramazan ile birlikte satışlarımız artar. Eskiden hurma her yerde olmuyordu şimdi her yerde var buna nazaran satışlarımız azda olsa oluyor dedi.

Ramazanın ayının yaklaşmasıyla hurmaları tezgâhlara dizdiklerini belirten Ardahan esnafı “Müşterilerimizi bekliyoruz. İran hurması var paketini 20 TL kilosunu da 40 TL’den satıyoruz. Talep şu anda az var fakat ramazan yaklaştıkça yoğunluk başlar, ifadelerini kullandı.

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı