Psikolojik ve Taciz Eğitimi verildi

Mobbing (iş yerlerinde psikolojik taciz) ve stres konulu eğitimi verildi

GÜNCEL 13.04.2017 09:52:57 0
Psikolojik ve Taciz Eğitimi verildi

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Psikolog Zeynep Çağlayan kurumlara Mobbing (iş yerlerinde psikolojik taciz) ve stres konusunda eğitim verdi.
Ardahan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Kanser Şubesinde görevli Psikolog Zeynep Çağlayan tarafından Ardahan Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ardahan Adliyesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Defterdarlık personellerine yönelik Mobbing (iş yerlerinde psikolojik taciz) ve stres konusunda eğitim verdi.
Düzenlenen eğitimde; Mobbing (iş yerlerinde psikolojik taciz): Tüm kültürlerde ve ülkelerde yaş, cinsiyet, hiyerarşik konum, kıdem ayrımı olmadan çalışanların karşılaşması muhtemel bir iş yeri sorunu olan iş yerinde psikolojik taciz iş ahlakına aykırı sistematik yürütülen bir iş yeri sorunudur.
Stres : Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen stres aslında çok da yeni bir kavram değildir. Çok eski çağlardan beri stres insanoğlunun yaşamında var ola gelmiştir. Eski çağlarda hayatta kalmak için yapılan mücadeleler sonucunda yaşanan stres ile günümüzde yaşadığımız stres arasında aslında fazla bir fark yoktur. Strese neden olan koşullar değişse de strese gösterdiğimiz tepkiler aynıdır. Mağaralarda yaşayan ilk insanın yaşadığı stres hayatta kalmaya yönelik olarak hayvanlarla yapılan mücadelelerdi. Bugün bizlerin yabani hayvanlarla baş etmek gibi sorunlarımız yok. Ancak belki de daha zor, daha güç sorunlarla karşı karşıyayız. Bunlar; sosyal alanlarda yaşanılan değişim ve bunun sonucunda bu yeni durumlara uyum sağlama toplumun başarıya odaklanması nedeniyle yaşanılan zorlanma sayılabilir denildi.

Haber:Fırat Aktaş


1

Ardahan Valisi Çiçek, Köy Muhtarları ve Azalarıyla buluştu

2

Müftü Karadeniz  Kurbanını TDV'ye bağışladı

3

Çıldır’da eğitim öğretim faaliyetleri üzerine istişare yapıldı

4

AK Parti Heyeti, Bakan Yardımcısı Suver'i ziyaret etti

5

Ardahan’da baraj, göl ve göletlere girmek yasaklandı