Posof’ta festival coşkusu

Ardahan’ın Posof ilçesinde düzenlenen Aşıklar ve Türkü şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

GÜNCEL 24.07.2023 11:15:00 0
Posof’ta festival coşkusu

Ardahan’ın Posof ilçesinde düzenlenen Aşıklar ve Türkü şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Posof Mesire alanında yapılan ve iki gün devam eden festivale Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan Posoflular yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce Posoflunun bir araya geldiği festivalde Halk Ozanları, Halk Oyunları gösterileri yapıldı.
Etkinliğe Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İlçe Kaymakamı Emrah Akduman, Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Posof Dernekleri temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte yapılan deve oyunu gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

VALİ HÜSEYİN ÖNER; “AŞIKLIK KÜLTÜRÜNÜN DEVAMLILIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”,

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve temel amacı, birlik beraberlik, kardeşlik olan Âşıklar ve Türkü Şöleninde bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, şunları söyledi: “Bugün Serhat İlçemiz Posof muhteşem doğasıyla, havasıyla “Aşıklar ve Türkü Şölenine” ev sahipliği yapıyor. Her ilçemizin kendine has doğal güzellikleri ve kültürel değerleri var. Dolayısıyla ya bir yöresel ürün, ya da yöreye mal olmuş kahramanlık timsali aşıklarımız, ozanlarımız gibi değerlerimiz adına şölenler, festivaller yapılıyor. Bu tarzdan etkinliklerle bu değerlerimiz yaşatmanın gayreti içinde oluyoruz. Bizim şehrimiz hepimizin bildiği gibi Anadolumuzun büyük şehirlere en çok göç vermiş illerinden biri. Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar, buraya karşı heyecan duyuyorlar, buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Bugün burada düzenlenen “Aşıklar ve Türkü Şöleni” etkinliğide şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Aynı zamanda aşıklık, halk ozanlığı kültürünün devamlılığı açısından da oldukça önemli bir etkinlik. Ben bu şölenin ve ilimizde yapılacak olan diğer şenlik ve festivallerin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti