Posof´ta eğitim ve spor projeleri toplantısı yapıldı

Posof Kaymakamı Murat Mete Başkanlığında, ilçe genelinde uygulanacak olan eğitim ve spor projelerine ilişkin toplantı yapıldı.

1.11.2019 09:36:56 0
Posof´ta eğitim ve spor projeleri toplantısı yapıldı

Posof Kaymakamı Murat Mete Başkanlığında, ilçe genelinde uygulanacak olan eğitim ve spor projelerine ilişkin toplantı yapıldı.

Kaymakamlık Makamında yapılan toplantıya; Milli Eğitim Müdür V. Özgür Ülvan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ökkeş Kar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Yılmaz ve ilgili personel katıldı.

Eğitimde Nitelik Artacak

?Ardahan Okuyor´ kampanyası ile okumanın öneminin vurgulandığını belirten Kaymakam Mete, okullarda ki okuma etkinlikleri ile öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde farklı proje çalışmalarımız var. Hazırlanan projeler ile eğitim-öğretimin kalitesini arttırmayı, öğrencilere bilgiye ulaşma yollarını öğretmeyi, eğitim personelinin bilgi ve becerilerini yükseltmeyi, aralarındaki iletişimi ve paylaşımı sağlamayı, sporu seven ve sporda gelecek vadeden gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız eğitimde niteliği arttırarak çocuklarımızın düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen, sportif ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.? dedi.

Spor Akademi Posof 

Toplantıda ayrıca ?Spor Akademi Posof´ Projesi ile yetenekli çocuk ve gençlerimizin keşfedilerek Türk sporuna kazandırılması, İlçemizde lisanslı sporcu yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kaliteli bir eğitim için akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yönünden öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamanın önemini vurgulayan Kaymakam  ?İlçemiz Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çocuklarımızın ilgi alanlarına yönelik kendilerini geliştirebilecekleri 11 branşta kurslar verilmekte. Gerçekleştirilen projeler ve faaliyetlerle ilçemizi 2020 yılında en başarılı İlçeler arasında yer almasını sağlamak en önemli hedefimizdir. Çocuklarımıza spor eğitimini erken yaşta vermemiz lazım. Aralarından büyük başarılara imza atan sporcular çıkacaktır. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Posof´u spor ve eğitim alanında marka şehir haline getirmek için çalışmalıyız.? dedi.

Posof Değerlerini Tanıyor Projesi

Kaymakam Murat Mete ?Öğrencilerimize temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onları davranışa dönüştürülmesi çok önemlidir. Toplum tarafından kabul gören değerlerin okullarımızda uygun ortam oluşturularak geliştirilmesi ve pekiştirilmesini sağlamalıyız.  Posof Değerlerini Tanıyor Projesi ile hedefimiz akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrencilerin yetiştirilmesidir. ? dedi.

Toplantı gündem maddelerinin istişare edilmesi, yapılan ve yapılması planlanan projelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı