Posof sakin şehirler ağına katılıyor

SERKA, Ardahan ili Posof ilçesinin Sakin Şehirler Ağı başvuru çalışmaları dâhilinde, koordinatör kent ve Türkiye’nin ilk sakin şehri olan Seferihisar’a teknik gezi düzenlendi.

GÜNCEL 18.12.2023 16:56:00 0
Posof sakin şehirler ağına katılıyor

SERKA, Ardahan ili Posof ilçesinin Sakin Şehirler Ağı başvuru çalışmaları dâhilinde, koordinatör kent ve Türkiye’nin ilk sakin şehri olan Seferihisar’a teknik gezi düzenlendi.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın koordinasyonunda Posof Belediyesi ile yürütülen “Uluslararası Ağ ve Organizasyon Çalışmaları” kapsamında, Uluslararası Sakin Şehirler Ağı başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlatılan Ardahan’ın Posof ilçesinin başvuru durumunun değerlendirilmesi için koordinatör kent statüsünde olan İzmir’in Seferihisar ilçesine 15 Aralık 2023 tarihinde bir teknik gezi düzenlendi.

Sakin Şehir hareketi, küreselleşen dünyada birbirinin kopyası haline gelen kentlerin aksine yerel değerlerini yaşatan ve onu başkalarına tanıtan kentleri ön plana çıkarmayı amaçlamakta olup üyelik için çevre ve altyapı politikaları, kentsel kalite için teknoloji ve tesisler, yerel üretimi korumak, misafirperverlik, farkındalık gibi kriterler aranıyor. Bu kapsamda düzenlenen teknik gezide, Koordinatör Kent Seferihisar’ın Sakin Şehir (Cittaslow) olması sürecinde gerçekleştirdiği faaliyetler ve gelişimlerle beraber süreç sonrası elde ettiği ilçe bazlı kazanımlar ve etkiler yerinde incelendi. Bunun yanında ilçenin ulusal ve uluslararası önem arz eden turistik, sosyal ve ekonomik unsurları gözlemlendi. Ek olarak, Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü ile Posof ilçesinin mevcut başvuru durumu hakkında istişareler gerçekleştirildi.

Posof Belediye Başkanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı, Posof Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü teknik geziye iştirak eden kurumlar oldu.

Posof ilçesinin; kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan, kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedeflerini ortaya koyan uluslararası sakin şehirler ağına dâhil edilmesine müteakip sahip olduğu turizm potansiyelini de çok daha iyi biçimde kullanılacağına inanılmaktadır. Bu sayede sadece Posof ilçesi ve Ardahan ilinin değil bölgesel turizm çeşitliliğinin arttırılması da hedeflenmektedir.

 

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak