POSOF TEKSTİL´DEN İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI

Ardahanlı işadamı Ömer Uçar, Posof´un ardından ikinci fabrikasını Ardahan´a kurdu.

GÜNCEL 1.09.2021 20:54:45 0
POSOF TEKSTİL´DEN İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahanlı işadamı Ömer Uçar, Posof´un ardından ikinci fabrikasını Ardahan´a kurdu.

Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölgede yer alan Ardahan´da tekstil alanında son zamanlarda yapılan yatırımlarla istihdama önemli katkı sağlandı.

Yıllardır birçok ilde fabrikaları bulunan Ardahanlı tekstilciler, bu sayede memleketlerine dönerek yatırım yapmaya başladı.

Ardahan´ın Posof ilçesinde faaliyet gösteren Posof Tekstil fabrikası sahibi Ardahanlı işadamı Ömer Uçar, ikinci fabrikasını Ardahan´a açtı. İnönü Mah. Sugöze Mevkii Göle yolu üzerinde hizmete giren fabrika ilk üretime başladı. Posof ilçesinde ki fabrikada 70 kişi istihdam edilirken, Ardahan´da ise toplamda 150 kişi istihdam edilecek.

1980´li yıllarda işsizlik nedeniyle Kocaeli´ne göç eden Ömer Uçar, yıllar sonra göç ettiği topraklara fabrika kurarak geri döndü. Ömer Uçar, kurduğu iki fabrika ile Ardahan´da ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlıyor.

Türkiye´nin tekstil sektörünün öncü isimlerden olan Ardahanlı işadamı Ömer Uçar, Ardahan´a ve Posof ilçesine yaptığı fabrika ile kısa sürede yüzlerce genci istihdam etmesiyle işsizliğin de önüne geçmiş görünüyor.

Fabrika sahibi Ömer Uçar gazetemize yaptığı açıklamada, ?Posof´un ardından Ardahan´da da fabrikamızı hizmete açtık. Fabrikamızda şu an 100 kişiyi istihdam ettik. 50 kişi daha istihdam ederek toplamda 150 kişi ile üretimimize devam edeceğiz. Posof´ta olduğu gibi Ardahan´da da askeri kıyafet üretimi yapacağız. Burada insanlarımız hem meslek sahibi olacak hem de para kazanacaklar. Bizlerin Ardahan´a yatırım yaparak diğer işadamlarımıza da öncülük ettiğimizi düşünüyorum. Bizim önceliğimiz para kazanmak değil memleketimize katkı sunmaktır. Amacımız işsizliği bitirmektir. Fabrikamız Ardahan´ımıza hayırlı olsun? diye konuştu.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı