POSOF- HEUSDEN ZOLDER DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Belçika, Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir Posof’u ziyaret etti.

GÜNCEL 19.09.2023 15:41:00 0
POSOF- HEUSDEN ZOLDER DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Belçika, Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir Posof’u ziyaret etti. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Posofluların yoğun olarak yaşadığı Heusden Zolder kentinden gelen Belediye Başkanı Mario Borremans ve Başkan Yardımcısı Engin Özdemir’i Posof Belediyesinde ağırladı.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, “Belçika, Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir davetimiz üzerine 3 bin km mesafeden gelerek bizleri ziyaret ettiler. Belçika Posof tarihinde önemli bir yere sahip. Zolder 1965’li yıllardan itibaren başlayan gurbet yolculuğunda birçok hemşerimizin aş, iş için giderek oraya yerleştirdikleri yaklaşık 800 ailenin yaşadığı bir yer. Posoflu hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Heusden Zolder ilçemiz, bizim için son derece kıymetli. Bu ziyaret ile Posof'un da kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Biz zaman zaman Belçika’yı Avrupa’nın bir çok ülkesinde hemşerilerimizin bulunduğu mekanları ziyaret ettik. Orada ki durumlarını gördük, telafi edilmesi gereken konularda gerek konsolosluk gerek İçişleri Bakanlığımızdan taleplerde bulunduk. Orada ki insanların dertleri, sorunları noktasında veya Türkiye’ye geldiklerinde beklentileri, talepleriyle ilgili geçtiğimiz yıl çalışmalarımız oldu. Hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadıkları kentlerin belediye başkanlarını Posof’ta ağırladık. Bugünde davetimiz üzerine Belçika, Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans’ı ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir’i ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle yurtdışı belediyelerimizle alakalı olarak en fazla önemsediğimiz konu karşılıklı kültür alışverişi. Orada ki insanımızın yaşadığı bölgenin yasalarına ve kanunlarına uymak kaydıyla, orada yaşayan bir birey olarak topluma olan katkılarının ne kadar önemli olduğunu kendilerine anlatarak, bu iki toplum arasında ki kaynaşmanın, dayanışmanın gelişmesinin adımlarını attık. Bizleri ziyaret eden Belçika, Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans’a ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Heusden Zolder Belediye Başkanı Mario Borremans ise, “Bizleri burada sıcak bir şekilde karşılayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Heusden Zolder’e gittiğimizde Posoflu hemşerilerimizi ziyaret ettiğimizde burada gördüğümüz güzellikleri onlara anlatacağım. Kardeşçe, dostça, arkadaşça bir davet oldu, başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum” diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak