Polis, öğrencileri "güvenlik" konusunda bilgilendirdi

Ardahan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Üniversitesinde öğrencileri kampüs içerisinde kurdukları stantta "güvenlik" konusunda bilgilendirdi.

GÜNCEL 11.11.2022 16:20:00 0
Polis, öğrencileri

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Üniversitesinde öğrencileri kampüs içerisinde kurdukları stantta "güvenlik" konusunda bilgilendirdi.

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro amirliğince yürütülen ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ proje kapsamında Ardahan Üniversitesi Kampüsü’nde bilgilendirme stantları kuruldu.

Kurulan stantlarda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli yanı sıra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü,  Güvenlik Şube Müdürlüğü, SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği personellerince Ardahan Üniversitesi öğrencilerine yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu.

Stantları ziyaret eden öğrencilere Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği personelince; gençlerin üniversitelerde karşılaşabileceği olumsuzluklar gençleri kendi tuzaklarına çekmek isteyen her türlü illegal örgütler ve bu örgütlerin gençleri kandırma yöntemleri anlatılmış polis ile öğrenci işbirliğini artırmaya yönelik bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Ayrıca stant çalışmasına katılan diğer şubelerce başta sanal dolandırıcılık olmak üzere güvenli internet ve telefon dolandırıcılığı, güvenli medya kullanımı hakkında bilgiler verilmiş ayrıca kadına karşı şiddet deste hattı olan Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Proje kapsamında öğrencilere çeşitli ikramlar yapılırken bilgilendirme broşürü, bloknot ve tükenmez kalem hediye edildi.

El Ele Güvenli Geleceğe isimli proje kapsamında yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Geleceğimiz olan gençlerin eğitim ve öğretimlerini huzur ve güven içerisinde devam ettirmeleri için suçla mücadelenin yanı sıra önleyici kolluk faaliyetlerin de kararlılıkla devam edeceği bildirildi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak