PATİKLE BAŞLA KİTAPLA YAŞA

Patikle başla Kitapla yaşa Projesinin detayları hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut bilgi verildi

27.03.2021 17:48:09 0
PATİKLE BAŞLA KİTAPLA YAŞA

Bedrettin Şuay

Patikle başla Kitapla yaşa Projesi kapsamında Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ziyaret edilerek projenin detayları hakkında bilgi verildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç,  İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Halil Alıcı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Soner Aydın, ziyaret edilerek yapılan çalışmalarla ilgili konular anlatıldı.

Patiğin her bölgede, yörede kendine has isimle ve modelle çeşitleri ve kültürümüzü yansıtan özellikleri taşır. Büyüklerimiz hediye verecekleri zaman çoğunlukla patik verirlerdi. Bunu hatırlamak bile içimizi ısıtır. Patikte duygu vardır, özlem vardır, sevgi vardır, çoğalmak, paylaşmak vardır. Patik denilince akla ilk gelenlerden biri de bebektir. Bebek ve patik. PATİK tersten okununca KİTAP olur. İşte patikte saydığımız her şeyi kitapta da buluruz. Birisi kelime kelime, birisi ilmek ilmek işlenir. "Patikle başla Kitapla yaşa" projesi çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzere planlanmıştır.

Alanının kıymetli isimleri Prof. Dr. Belma Tuğrul, Dr. Nihan Feyman Gök, Dr. Işıl Taş, Birgül Berna Uysal ve Kader Duman´ın kuruculuğunu yaptığı projeyi Ardahan´da Zübeyde Hanım Anaokulu okul öncesi öğretmeni Seher Yazıcı yürütüyor.

Projenin amacı, bilişsel gelişimin çok hızlı olduğu okul öncesi dönemde çocuğun gelişimsel ihtiyaçlarının gözetilerek kitaplar yoluyla çocukların soru sorma, sorgulama, problem çözme, eleştirel düşünme ve tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesidir. Proje ayrıca, bebeklikten itibaren çocuklarda okuma kültürünün ve okuyucu kimliğinin gelişmesi, kitap seçimi, yetişkinlerin çocuklara kitap okuma teknikleri, düşünme sorgulama süreçlerini desteklemeyi hedeflemektedir.


1

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

2

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler

3

Ardahan İl Tarım Müdürlüğü, Çiftçi eğitimlerine devam ediyor

4

Çıldır’da Atletizm, Masa tenisi ve Satranç yarışmaları yapıldı

5

Ölçek Köyü ilk ve orta okulunda kütüphane açıldı