PARTİLER, ARDAHAN’DA YAŞAYAN ADAY ADAYLARINI NE KADAR ÖNEMSİYOR?

İki milletvekili kontenjanı bulunan Ardahan’da başta iktidar partisi olmak üzere diğer partiler Ardahan’da yaşayan aday adayı olacak kişileri ne kadar önemsiyor ve bu kişileri ilk sıradan aday gösterebilecek mi?

SİYASET 22.01.2023 11:08:00 0
PARTİLER, ARDAHAN’DA YAŞAYAN ADAY ADAYLARINI NE KADAR ÖNEMSİYOR?

HABER: ŞENOL KİRMAN

24 Haziran 2023 seçimlerinin erkene alınarak 14 Mayıs tarihinde yapılması ön görülürken milletvekili aday adayları da belli olmaya başladı.

İki milletvekili kontenjanı bulunan Ardahan’da başta iktidar partisi olmak üzere diğer partiler Ardahan’da yaşayan aday adayı olacak kişileri ne kadar önemsiyor ve bu kişileri ilk sıradan aday gösterebilecek mi?

Ardahan’ın biriken ve çözümlenmesi gereken birçok sorunu varken, başka illerde yaşayan ve milletvekili aday adayı olmak için Ardahan’ı seçenlere Ardahanlıların hiç te sıcak bakmadıkları gözlemleniyor.

Her seçimde Ardahan’a gelen ve milletvekili aday adayı olan, hatta milletvekili seçilenlerin Ardahan’a hiçbir katkı ve hizmeti olmadıklarını belirten Ardahanlılar, partilere çağrıda bulunarak “Biz içimizden birinin milletvekili adayı gösterilmesini istiyoruz. Eli çantalı milletvekili istemiyoruz” dediler.

Ardahan’ı bilmeyen, tanımayan pek çok kişinin geçmişte Ardahan’dan milletvekili seçildiğini, Ardahan’a doğru dürüst hiçbir hizmet etmediğini ve bir daha Ardahan’a uğramadığını belirten Ardahanlılar, seçimlerde partilerin eli çantalı diye tabir edilen kişilere milletvekili aday listelerinde görmek istemediklerini ifade ettiler.

İçimizden birinin milletvekili olmasını istiyoruz diyen Ardahanlılar; “Her seçimde elinde çantayla Ardahan’a gelip, bizleri ve Ardahanlıları çok sevdiklerini söyleyenlere artık itibar etmiyoruz. Biz Ardahan’ı ve Ardahanlıları tanıyan sorunlarıyla iç içe yaşayan, dürüst ve çalışkan kişilerin aday gösterilip seçilmesini istiyoruz. Biz Ardahan’da herkesin yakından tanıdığı, dürüst ve çalışkan, partizanlık yapmayacak pırıl pırıl insanların milletvekili adayı gösterilip kazanmalarını istiyoruz. Ardahan’dan seçime girecek partilerimizin genel başkanları ve yöneticileri bu konuda temayül yoklamaları yaparak, Ardahanlıların sevdiği kişileri bulup aday göstermelerinin daha doğru olacağına inanıyoruz. Seçimlerden önce de seçimlerden sonra da bizimle olacak, içimizden birinin milletvekili olmasını bekliyoruz. İçimizden biri, düğünümüzde, cenazemizde, sevincimizde, üzüntümüzde bizim olan ve olacakları aday görmek istiyoruz. Seçim zamanı gelirler insanları belli vaatlerle kandırıp oy almaya çalışıyorlar. Milletvekili olduktan sonra telefonla aradığımızda kendilerine hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Biz eli çantalı milletvekili istemiyor, içimizden birinin milletvekili olmasını istiyoruz. Çünkü içimizden birileri milletvekili olursa isteğimizi, sorunumuzu rahatça söyleyebiliriz”. 

Peki partilerin bu durum karşısında ne düşündüğü ve ne karar vereceği bilinmezken, yıllardır ‘çantacı’ diye tabir edilen kişilere yine listeden ilk sıra mı verecek, yoksa bu süre gelen durum yerine halkın sesine kulak verip gerçekten halkın sorunlarını bilen, hizmet edebilecek kişileri mi aday gösterecek. 


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı