PANDEMİNİN VURDUĞU ESNAF DESTEK İSTİYOR

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, esnafın yaşadığı sorunları defalarca dile getirdiğini ancak hiçbir sonuç alamadığını söyledi.

9.10.2020 13:33:18 0
PANDEMİNİN VURDUĞU ESNAF DESTEK İSTİYOR

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, korona virüs pandemisinin en fazla esnaf ve sanatkarı vurduğunu belirterek, acil destek olmazsa esnafımızın büyük bir kısmı kepenk kapatıp ailesine bakmak için batıya göç edecektir uyarısında bulundu.

Pandemi nedeniyle esnafın yaşadığı sıkıntılara çözüm üretmek için her kapıyı çaldığını belirten Morkoç, Kasım ayında esnafın çektiği kredinin ilk taksit ödemesinin geldiğini ancak esnafın bunu ödeyecek güçte olmadığını belirtti.

Esnafla sürekli diyalog halinde olan ve her zaman esnafın çayını içip sorunlarını dinleyen Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, esnaflardan aldığı bilgiyi şu şekilde aktardı:

?Bugün evde çıkıp odaya gelene kadar en az 15 esnaf ile tokalaşıp ayaküstü sohbet ettim. Sohbet ettiğim esnafın 13 tanesi pandemi süresinde çektikleri kredilerin ilk taksit ödemesinin geldiğini ve nasıl yatıracaklarını bilemediklerini söylediler. Onlarca defa esnafın sorunlarını dile getirdim hükümete ilettim ama sonuç alamadık. Burada sayın Cumhurbaşkanına Ardahan esnafının durumunu ileteyim. Sayın Cumhurbaşkanım; bu yıl esnafımız kış sezonunda çıktığı gibi dünyayı sarsan pandemi sürecine girdi. Pandemiden dolayı bu yaz ilimize çok az gurbetçi geldi, gurbetçinin gelmemesi haliyle yaz sezonunda esnafımız iş yapamadı. Ayakta kalabilmek için esnaf destek kredisini çekip masraflarını karşıladı. Yaz sezonunda iş yapamayan esnafımız çektiği kredinin taksidini ödeyemez durumda, Ardahan esnafı ile batıdaki esnafı bir birinde ayırt etmek lazım. Ardahan esnafı yaklaşık 20 gündür doğalgaz yakıyor batı esnafı kısa kol ile geziyor. Ardahan esnafı dükkanını açtığı zaman sokağında akşama kadar 5 yada 10 kişi geçmiyor. Batı esnafının Sokağında 5 bin yada 10 bin insan geçiyor. Geçen insanların yüzde 5´i alışveriş yapsa batı esnafına yetiyor. Ödemelere gelince, batıdaki esnafın ödediği SSK, bağkur ve vergi primleri aynı. Bu Ardahan esnafına haksızlıktır. Biz Ardahan esnafı olarak pozitif ayrımcılık istiyoruz. Kış boyunca siftah yapmayan esnafımızdan SSK, BAĞKUR ve VERGİ alınmamalı, Pandemi döneminde çektiğimiz krediler 1 yıl faiz alınmadan ertelenmeli. Yoksa esnafımızın büyük bir kısmı kepenk kapatıp ailesine bakmak için batıya göç edecektir" dedi.

 


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler