PANDEMİNİN FATURASI AĞIR!

Gazetemizden Ardahan STK Başkanlarına ziyaret.

4.11.2020 13:42:54 0
PANDEMİNİN FATURASI AĞIR!

ŞENOL KİRMAN

Gazetemizden Ardahan STK Başkanlarına ziyaret.

Ardahan´a yeni bir soluk getirecek olan Ardahan Medya Gazetesinin temsilcileri, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç ve Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer´e nezaket ziyaretinde bulundular.

Ardahan Medya Gazetesinin Sorumlu Müdürü Barış Bilgin ve Muhabir Şenol Kirman ile görüşen STK Başkanları, gazetenin yeni yönetiminin ve gazete isminin hayırlı olmasını temenni ederek, Ardahan Medya Gazetesi´nin kentte haber kaynağı olduğunu bundan dolayı başarılı çalışmalarından dolayı gazete çalışanlarını kutladılar.  

Esnafın içinde bulunduğu süreç hakkında bilgiler veren STK Başkanları, ?Koronavirüs pandemisi ile birlikte özellikle birçok esnaf, büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Kahveciler, kırtasiyeciler, gelinlikçiler, servisçiler ve kantinciler, sıkıntıyı en fazla yaşayan kesimler oldu. Pandemi sürecinde esnaflarımız iş yapamaz hale geldi. Giderler arttı ve gelirler düştü. Esnaf işçilerin ücretlerini, sigortalarını ve dükkan giderlerini karşılayamaz hale geldi. SGK, vergi ve kredi borçları da üstüne eklenince iş yapamayan esnafımız ciddi anlamda zor durumda kaldılar? belirttiler.

VATANDAŞA ÇAĞRI

STK Başkanları, ?Pandeminin faturasının ağır olduğunu belirterek, Ardahan halkının alışverişini yerel esnaftan yapılmasını istediler. Esnafımızın ayakta kalması için vatandaşımızın desteğine ihtiyaç var. Vatandaşlar alışveriş merkezine gidip alışveriş yapmak yerine yerel esnafa gitsinler. Yarın bir sıkıntı olduğunda yine vatandaş ve esnaf birbirine destek olacaktır. Biz bu süreci böyle dayanışma ile ancak atlatabiliriz? ifadelerini kullandılar.

ESNAFIMIZ KURALLARA UYSUN

Oda başkanları, ?Esnaf Odaları olarak sürekli esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinliyoruz. Sorun ve talepleri yetkililere aktararak çözüm yolları bulunmasını istiyoruz. Biz esnaf odaları olarak esnafımızın her zaman yanındayız. Devletimizin esnaflarımıza destek vermesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu süreçte bizlerinde esnaflarımızdan isteklerimiz var. Bilindiği gibi devletimiz pandemi sürecinde bazı tedbirler aldı. İşyerlerinin uyması gereken bazı kurallar belirlendi.  Bu süreçte kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uygulanıyor. Zor durumda olan esnaflarımızdan isteğimiz, cezalarla karşı karşıya kalmamaları için belirlenen kurallara uymaları gerekiyor. Tedbirlere uyarsak hem sağlımız açısından hem de maddi anlamda etkilenmemiş oluruz? şeklinde konuştular.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI