Pandemi kirlilikleri de beraberinde getirdi

Pandemi kirlilikleri de beraberinde getirdi

2.12.2020 14:34:08 0
Pandemi kirlilikleri de beraberinde getirdi

Bedrettin Şuay

Pandemi hayatımıza yeni kirlilikleri de beraberinde getirdi. Maske ve eldiven kirliliği: Pek çok yönü ile tartışılan korona virüs daha az konuşulan ancak bir o kadar da önemli yanlarından biri bırakacağı kirlilik mirası. "Normalleşme" adımları ile birlikte sokaklarda daha fazla görülen maske, eldiven gibi kişisel hijyen malzemesi atıklarıyla plastik kirliliğinin arttığı da dikkat çekti.

Pandemi de atılan "normalleşme" adımları ile birlikte sokaklara atılmış maske ve eldiven atıklarıyla zaten var olan plastik kirliliğine yenileri eklenmiş oldu. Dünyada pek çok çevre örgütü bu konuda tartışmalar yürütüyor. Pandemi sürecinde tek kullanımlık maske, eldiven gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin alınması gereken tedbirler açıklanmıştı.

Ancak bu uygulamanın sokakta pratiğe geçirilmesi imkânsızdır. İnsanlar özellikle ?normalleşme? sürecinden sonra işe gidiş gelişlerinde belirli bir süre kullandığı maske ve eldiveni değiştirme ihtiyacı hissediyor. Bu da doğal olarak günlük yaşam içerisinde pek çok farklı alanda maske ve eldiven atıklarının oluşmasına neden oluyor.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı