Öztürk Yılmaz Tarım Bakanı Pakdemirli ile görüştü!

ÇİFTÇİLERE DOĞRUDAN HİBE MÜJDESİ

GÜNCEL 15.08.2021 14:53:28 0
Öztürk Yılmaz Tarım Bakanı Pakdemirli ile görüştü!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kuraklık nedeniyle çiftçilerin bu yıl ciddi bir şekilde ot ve saman sıkıntı yaşayacağını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye iletti. Bakan Pakdemirli ile görüşmesinin detaylarını açıklayan Genel Başkanı Yılmaz, Bakan´ın çiftçiler için teşvik verilmesi ve hibe için harekete geçtiğini söyledi.

Ardahan´da ziyaretlerini sürdüren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, vatandaşların sesi olmaya devam ediyor. Son olarak Ardahan´da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin yaşamış olduğu ot ve saman sıkıntısını Genel Başkan Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye iletti.

KURAKLIK NEDENİYLE OT VE SAMAN SIKINTISINA HİBE ÇÖZÜMÜ!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz; ?Ardahan son yılların en şiddetli kuraklığını yaşıyor. Kuraklık nedeniyle hayvan yetiştiricileri başta olmak üzere çiftçiler 1-2 ay içerisinde hayvanların aç kalmasından dolayı hayvanlarını borçlarından dolayı satmak zorunda kalacak. Sayın Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli´ye ot ve saman konusunda adım atılması gerektiğini dile getirdim. Yaptığım görüşmede valilik kanalıyla hayvan sayısı alınması ve hayvan başına ot ve saman desteği sağlanması ile hibe edilerek vatandaşların sorunlarının çözülebileceğini ifade ettim. Hibe olmasa bile en azından hayvan yetiştiricilerin ayakta kalması için ucuz bir fiyatla saman ve ot sağlanması gerektiğini aktardım. Ayrıca Bakan Pakdemirli´ye çiftçilerin bankalara olan borçlarının ödenebilmesi mümkün olmadığını ve mümkün olması halinde kredi faizlerin silinmesi anaparanın ötelenip yapılandırılması gerektiğini açıkladım. Çiftçilerin bu sorunların 1 hafta içinde çözüme kavuşturulmaması durumunda hayvan yetiştiricilerin hayvanların satışı yapacağını ve hayvancılık sektörünün tamamen yok olacağını söyledim.? Dedi.

TARIM BAKANI TEŞVİK HAZIRLANACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ

Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli´nin ise Genel Başkan Yılmaz´a bu konu ile ilgili hemen harekete geçileceğini ve kısa süre içerisinde valilik kanalıyla köyde hayvanları olanlardan hayvan sayısının alınarak yardım için teşvik çalışmalarının başlatacağını dile getirdiğini aktardı.

GENEL BAŞKAN YILMAZ VATANDAŞIN SESİ OLDU

Öte yandan Genel Başkan Yılmaz´ın çabaları sonucunda Ardahan ile aynı kaderi paylaşan Kars ve Erzurum için özel bir tarım paketi açıklanacağının müjdesini verdi. Alınan bilgilere göre yapılan görüşmelerin ardından Tarım il genel müdürlüğünün de konu ile ilgileneceği bildirildi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!