ÖZER: "ŞOFÖR ESNAFINA ACİLEN DESTEK SAĞLANMALIDIR"

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, koronovirüs salgını nedeniyle esnafın ve şoförlerin büyük oranda mağdur olduklarını ve süreçten olumsuz etkilenen kesimlerin başında taşımacılık sektörünün geldiğini ifade ederek, devletten acil d

10.10.2020 20:12:17 0
ÖZER:

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, koronovirüs salgını nedeniyle esnafın ve şoförlerin büyük oranda mağdur olduklarını ve süreçten olumsuz etkilenen kesimlerin başında taşımacılık sektörünün geldiğini ifade ederek, devletten acil destek talebinde bulundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gün geçtikçe daha da zor durumda kalan şoför esnafının taleplerin bir kez daha gündeme getiren Başkan Özer, MTV, araç muayenesi, BAĞ-KUR, sigorta gibi giderlerin ödenmesinde yaşanan güçlüğe dikkat çekti.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, konu hakkında şunları söyledi;

?Bilindiği gibi bütün dünyayı ve ülkemizde etkisi altına alan Covid-19 sebebiyle unutulan sektör ulaşım sektörü oldu. Tabi ki bu süreçte tüm esnafımız etkilendi bunların yanında tüm umudunu ve geçim kaynağını bağlamış olduğu sektör çöktü. Şoför esnafımız ailesine cevap veremez, çocuklarının yüzüne bakamaz durumda. Aylardır çalışmayan esnafımız yüzde elli çalışma genelgelerine harfiyen uyduğu gibi yine de sevdiklerimizi bizlere ulaştırmak için bir aşkla hizmet etmektedir. Çalışamayan esnaflarımız için bir diğer sorun ve sıkıntı devlet destekli alınan kredilerin ödeme süreçlerinin gelmiş olması. Yılın 7 ayı kış ve karla mücadele ile geçerken üstüne birde böylesi bir durumun oluşması tüm esnaflarımızı maddi ve manevi çöküşe uğratmıştır.

Devletten beklentimiz; Bu süreçte verilen kredilerin af edilmesi, pandemi süresince 1. ay ve 7. ay motorlu taşıtlar vergisinin alınmaması. Zorunlu karayolu motorlu taşıtlar sigortasının devletimiz tarafından desteklenmeli. Maliye ve Bağkur primlerinin desteklenmesi.  Araç muayene sürelerinin uzatılması yada desteklenmesi. Bu süreçte zorluklar içerisinde olan esnafımız için bir nefes olacaktır. Köyünden ilçeye yada ile gelen araçlarımız yakıtlarını çıkaramazken bunun yanında aile geçindirmek, vergi ödemek sigorta yapmak, araç muayenesi yapmak gibi zorunlu işlemlere maddi imkanı yoktur. Süreci kısa zamanda atlatacağımızı umut ediyorum. Bizleri annemize babamıza, eşimize, çocuklarımıza, sevdiklerimize ulaştıran şoför esnafının hatırlanmasını istiyorum. Beklentilerimiz sınır ili olan serhat şehrimiz huzurun sevginin ve kardeşliğin şehri olduğu gibi zorlu bir iklim ve yaşam şartlarını da sayıp Covid- 19 sürecinde esnaflarımıza yardım edilmesi ve de ayakta kalmaları için destek olunmalıdır? dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak