ÖZER: ?SERVİSÇİ ESNAFINA DESTEK SAĞLANMALI?

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı (AŞOB) Asim Özer, 2020/2021 Eğitim ve Öğretim Yılı´nda okul öncesi öğrencileri ile birinci sınıf öğrencileri dışında uzaktan eğitim yapılması nedeniyle iş yapamayarak zor günler geçiren servisçi esnafına des

28.09.2020 14:53:55 0
ÖZER: ?SERVİSÇİ ESNAFINA DESTEK SAĞLANMALI?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı (AŞOB) Asim Özer, 2020/2021 Eğitim ve Öğretim Yılı´nda okul öncesi öğrencileri ile birinci sınıf öğrencileri dışında uzaktan eğitim yapılması nedeniyle iş yapamayarak zor günler geçiren servisçi esnafına destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Okulların çoğunlukla uzaktan eğitime başlaması nedeniyle servis araçlarının çalışmadıklarını ve servisçi esnafının zarar ettiğini belirten AŞOB Başkanı Asim Özer, ?6 aydır çalışmayan okul servis araçlarımız yeni eğitim öğretim yılında da çalışamayacaklar. Bu yaşanan olumsuz süreçte servisçi esnafımıza destek sağlanmalıdır. Servisçi esnafımızın çalışmadıkları sürede trafik sigortası, plaka vergisi ve araç muayene ücretleri dondurulmalıdır. Sosyal güvenlik primleri ise devlet tarafından karşılanmalı. Aylardır çalışmamalarına rağmen, ev kirası, faturalar, sosyal güvenlik primleri, vergiler devam etti. Servisçi esnafımız 6 aydır kontak açmıyor. Bu şartlar altında servisçi esnafımızın ayakta kalacak gücü kalmadı. Esnafımızın geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla desteğe ihtiyaçları var. Pandemi süreci dünyayı ve ülkemizi etkilediği gibi esnafımızı da derinden etkilemeye devam ediyor. Zor dönemden geçen esnafımız kira, fatura, vergi, prim ödemeleri, kredi ödemelerini ödeyemez duruma geldi. Yeniden artış gösteren bu pandemi ortamında ertelenen borçların ödenmesi şuan için mümkün görünmüyor. Bu noktada acil yapılması gereken yılsonuna kadar mevcut borçların yeniden ertelenmesi ve esnafın rahat nefes almasının sağlanmasıdır.? ifadelerini kullandı.


1

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

2

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

3

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

4

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

5

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu