ÖZDEMİR: ?VATANDAŞLARIMIZ REHAVETE KAPILMAMALI?

Ardahan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erkan Özdemir, vatandaşları aşı var diye rehavete kapılamamalarına karşı uyararak, alınan tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

SAĞLIK 19.01.2021 11:29:32 0
ÖZDEMİR: ?VATANDAŞLARIMIZ REHAVETE KAPILMAMALI?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erkan Özdemir, vatandaşları aşı var diye rehavete kapılamamalarına karşı uyararak, alınan tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan yeni kısıtlama ve tedbirler Ardahan´da da meyvesini vermeye başladı.

Koronavirüs vaka sayılarında üçlü hanelerin görüldüğü Ardahan´da, kısıtlamalar ile birlikte bu sayı tekli hanelere kadar geriledi.

Korona virüs ile mücadeledeki olumlu havaya karşı vatandaşları uyaran İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, Vatandaşlarımızın aşıya güvenerek rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakmamalıdır. Aşı olsak ta olmasak ta maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlak suretle uymaya devam etmemiz gerekiyor? dedi.

Ülkemizde koronavirüsün ilk çıktığı günden beri sürekli sahada vatandaşları tedbirli olmaya davet ettiklerini aktaran Özdemir şöyle konuştu, ?Ardahan´da üçlü haneleri gören vaka sayısı, vatandaşlarımızın tedbirlere uyması ve kısıtlamalar ile tekli rakamlara düştü. Koronavirüs aşısı ilimizde sağlık çalışanlarından başlanılarak yapılmaya başlandı. Ardahan genelinde 700´e yakın sağlık çalışanımıza aşı yapıldı. Aşılama çalışmalarımız Sağlık Bakanımızın talimatları ile huzur evlerinden başlanılmak üzere devam edecek. Vatandaşlarımızın aşıya güvenerek rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakmamalıdır. Aşı olsak ta olmasak ta maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlak suretle uymamız gerekiyor. Tek başına aşılamanın bu hastalıkla mücadelede yeterli olmayacağını uzmanlar birçok defa dile getirdi. Bugüne kadar, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunca alınmış tedbir kurallarına uymaya aynı şekilde özen göstereceğiz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edeceğiz. Hastalıkla mücadelede arzu ettiğimiz neticeye ulaşabilmemiz için Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve yetkililerin duyurduğu tedbir kurallarına uymaya devam etmemiz gerekiyor. Allah korusun en ufak tedbirsizlikte en başa döneriz? diye konuştu.


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı