Özdemir: ?Ardahan balını hak ettiği noktaya taşıyacağız?

Ardahan Arıcılar Birliği Genel Kurulu 24 Temmuzda yapılacak.

GÜNCEL 16.07.2021 14:43:37 0
Özdemir: ?Ardahan balını hak ettiği noktaya taşıyacağız?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Arıcılar Birliği Genel Kurulu 24 Temmuzda yapılacak. Ardahan Arıcılar Birliği Başkanlığına 4 dönem sonra ilk kez ikinci bir aday çıktı.

Ardahan´da 30 yıldır arıcılık yapan Mehmet Özdemir, gazetemizi ziyaret ederek, 24 Temmuzda yapılacak olan seçimde birlik başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenen Ardahan çiçek balını hak ettiği noktaya taşımak için adaylığını açıkladığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Birliğimize üye yaklaşık 770 arıcıya ait 50 bin civarında kovanda bal üretimi yapılıyor. Aynı zamanda ana arı üretimi yapan arıcılarımızda mevcut. Baba mesleğini sürdüren bir arıcı olarak daha verimli olacağıma inandığım için adayım. Eğer başkan olarak seçilmem halinde Ardahan´ın bu en önemli ürünü olan çiçek balımız daha iyi bir noktaya taşımaya çalışacağım. Çünkü mevcut durum biçim için yeterli bir durum değil. Gerek arıcı sayısı gerekse bal verimi son derece düşük. 30 yıllık arıcılık tecrübem var. Genç adayız değişim istiyoruz. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Her ilçemizden yönetimimize bir arkadaşımızı alacağız. Mevcut coğrafi işaretli Ardahan Balımızı daha iyi yerlere getireceğiz. Avrupa Birliği Patenti alması için çalışma yapacağız. Birlikte ki danışmanlarımızı arttırarak arıcılarımızın ayağına gideceğiz. Ardahan Üniversitesi ve Arıcılık Gen Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde arıcılığa daha iyi destekler sunacağız. SERKA Ardahan´da arıcılığa çok önemli destekler vermiştir, bundan sonrada ilişkilerimizi arttırarak desteklerin verilmesini sağlayacağız. Ardahan balının değerinde satılmasını sağlayacağız. Büyükşehirlerde satış noktaları açarak Ardahan balının hak ettiği değerde satışa sunacağız. Arıcılarımızla beraber bu işi yürüteceğiz. Arıcılarımıza sürekli bir araya gelerek eğitimler ve toplantılar düzenleyeceğiz. Arıcıların arıcılık konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız. Arıcılar Birliği Yönetimi arıcılarla iç içe olacak.  Birliğimizin ekonomisini güçlendirerek yeni birlik binası yapacağız. En büyük mücadelemizden birisi de bu olacaktır. Gezginci arıcıların yerel arıcılardan uzak yerlerde durması için çalışmamız olacak. Kaçak arıcılığın önüne geçeceğiz. Arıcılarımızı ballarını paketlemeye teşvik edeceğiz. Ardahan balının tanıtımını daha iyi yaparak hak ettiği konuma getireceğiz? diye konuştu.


1

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

2

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

3

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

4

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

5

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı