ÖTV zammı ikinci el araç fiyatlarını uçurdu

Otomobil satışında Özel Tüketim Vergisi´ne (ÖTV) gelen zam, ikinci el araç fiyatlarını da arttırdı.

3.09.2020 11:39:39 0
ÖTV zammı ikinci el araç fiyatlarını uçurdu

ŞENOL KİRMAN

Otomobil satışında Özel Tüketim Vergisi´ne (ÖTV) gelen zam, ikinci el araç fiyatlarını da arttırdı.

Resmi Gazete´de yayınlanan düzenlemeyle ÖTV´de yeni oranlar yürürlüğe girdi. Cari açığa olumsuz etki eden otomobil ithalatının azaltılması, yerli üreticinin desteklenmesi için ÖTV oranı artırıldı. Yapılan ÖTV zammı, ikinci el araç fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlar ikinci el arabalara yönelirken, ikinci el pazarında fiyatlar yükseldi.

Beren Otomotiv sahibi Uğur Torunoğlu, 2. elde fiyatların artmasının önemli bir nedeninin Özel Tüketim Vergisi´ne (ÖTV) gelen zammın olduğunu belirterek, sıfır araçlarda yaşanan stok probleminin de piyasaya önemli etki yaptığını ifade etti.

ÖTV zammı ile birlikte ikinci el otomobil piyasasının artışa geçtiğini belirten Torunoğlu, ?Sıfır araçlara olan zamlarla ve ÖTV artışıyla vatandaşımız ikinci el otomobiline zam yaptı. Otomotiv sektörüne direkt etki etti. ÖTV artışı hem sıfır araçlara hem de ikinci el araçlara yansıdı. Pandemi başlangıcında araç fiyatları çok arttı. Zam öncesinden 1 hafta önce 50 bin liraya sattığımız araba şuan 65-70 bin lira civarında. Herkes otomobil almak istedi. Sıfır araç azaldı. Fiyatlara yetişemiyoruz, sürekli değişiyor. Buna rağmen talep de görüyor çünkü, en son gelen ÖTV zammı ile sıfır otomobil fiyatları çok zam gördü, insanların alım gücünü zorluyor. Bu yüzden tercih halen ikinci elden yana. Fiyatların yeniden düşeceğini düşünmüyorum" dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı